Διεθνή

ISIS: «Έπεσε» το τελευταίο οχυρό των τζιχαντιστών

ISIS: «Έπεσε» το τελευταίο οχυρό των τζιχαντιστών
ISIS: Διεθνή μέσα ενημέρωσης αναφέρουν πως έφτασε το τέλος του.

Τα διεθνή μέσα ενημέρωσης με έκτακτα δελτία μεταδίδουν ότι το τελευταίο «οχυρό» του ISIS στην Συρία έπεσε, κάτι που σημάνει το τέλος του Ισλαμικού Κράτους.

Ένας δημοσιογράφος του Fox News που βρίσκεται στη Συρία μεταφέρει πως στο σημείο εδώ και ώρα επικρατεί «ησυχία», καθώς εδώ και κάμποση ώρα έχουν σταματήσει οι πυροβολισμοί και οι βομβαρδισμοί.

Το αμερικανικό δίκτυο μεταδίδει πως το χωριό Baghouz, στην Συρία, που αποτελούσε το τελευταίο «προπύργιο» των τζιχαντιστών, έχει πια απελευθερωθεί, μπο

Ωστόσο επίσημη ενημέρωση δεν υπάρχει ακόμη.

«Είναι η πρώτη φορά εδώ και πέντε ημέρες που είμαστε στην Συρία, που οι βομβαρδισμοί έχουν σταματήσει και οι πυροβολισμοί έχουν εξαφανιστεί. Γίναμε μάρτυρες του τέλους του Χαλιφάτου. Η σκληρή αυτοκρατορία που κάποτε είχε έναν “στρατό” οκτώ εκατομμυρίων ανθρώπων, είναι πια παρελθόν.

«Τα στρατεύματα εδώ κατεβάζουν τις μαύρες σημαίες του ISIS. Οι σημαίες δεν κυματίζουν πια στην πόλη, προκαλώντας τον τρόμο», μεταδίδει το Fox.

Σύμφωνα με το foxnews.com, οι φανατικοί μαχητές του ISIS υποχώρησαν, σπίτι – σπίτι, σκηνή – σκηνή, κοντά στον Ευφράτη. Μέσα στην πόλη Baghouz, είναι εύκολο κανείς να διακρίνει πώς κρύβονταν για τόσο καιρό, σχολιάζει το αμερικανικό δίκτυο.

Για να συνεχίσει: «Όχι μόνο σε τούνελ, αλλά και σε εκατοντάδες μικρές τρύπες στο έδαφος καλυμμένες με μουσαμάδες, οι οποίες «δένουν» εκπληκτικά με τα χρώματα του εδάφους.

Για την ακρίβεια, από την αρχή της χρονιάς περίπου 60.000 υποχώρησαν στην έρημο και οι περισσότεροι εξ αυτών κρατούνται πια σε στρατόπεδα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments