Υγεία

Σουτιέν ανίχνευσης καρκίνου του μαστού από 18χρονο μαθητή (vid)

Σουτιέν ανίχνευσης καρκίνου του μαστού από 18χρονο μαθητή (vid)
Ο λόγος για τον Julian Rios Cant, έναν μαθητή από το Μεξικό, ο οποίος εμπνεύστηκε την ιδέα, ύστερα από την περιπέτεια της υγείας της μητέρας του με τη νόσο.

Ο καρκίνος του μαστού, εάν διαγνωστεί νωρίς, έχει ποσοστό ίασης που φτάνει σχεδόν το 100%. Παρόλα αυτά, πολλές γυναίκες εξακολουθούν να ξεχνούν να κάνουν τις απαραίτητες μηνιαίες εξετάσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε μια έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας.

Η λύση του Cantu περιλαμβάνει την προσθήκη τεχνολογίας σε ένα εσώρουχο που οι περισσότερες γυναίκες φορούν ούτως ή άλλως, ένα σουτιέν. Το σουτιέν με το όνομα EVA, χρησιμοποιεί περίπου 200 βιοαισθητήρες που χαρτογραφούν την επιφάνεια του στήθους και αναζητούν για αλλαγές θερμοκρασίας, μεγέθους και βάρους.Η χαρτογράφηση και ο εντοπισμός των αλλαγών στο μέγεθος και το βάρος είναι ο στόχος των περισσότερων αυτο-εξετάσεων του μαστού.

Ο αισθητήρας θερμοκρασίας, σύμφωνα με τον Cantu, είναι για να αναλύει περιοχές υπερβολικής αγγειοποίησης αναζητώντας την αυξημένη ροή αίματος σε μια συγκεκριμένη περιοχή. Αυτή η ροή αίματος θα μπορούσε να τροφοδοτεί έναν όγκο, σύμφωνα με τον ερευνητή.Ο σχεδιασμός του Cantu του απέφερε ένα εντυπωσιακό βραβείο αξίας 20.000 δολαρίων στον παγκόσμιο διαγωνισμό Student Entrepreneur Awards (GSEA).

Δείτε το video:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments