Αυτοκίνητο

Nissan: Συνελήφθη εκ νέου ο πρώην επικεφαλής της Κάρλος Γκοσν

Nissan: Συνελήφθη εκ νέου ο πρώην επικεφαλής της Κάρλος Γκοσν
Nissan: Οι εισαγγελείς του Τόκιο δήλωσαν ότι ο Γκοσν προκάλεσε στην Nissan Motor ζημιές ύψους 5 εκατ. δολαρίων.

Οι Ιάπωνες εισαγγελείς συνέλαβαν εκ νέου σήμερα τον αποπεμφθέντα επικεφαλής της Nissan Κάρλος Γκοσν με την κατηγορία ότι προσπάθησε να πλουτίσει σε βάρος της εταιρίας, σε μια σοκαριστική εξέλιξη για ένα υψηλόβαθμο στέλεχος που ζήτησε τη βοήθεια της γαλλικής κυβέρνησης.

Η σύλληψη, την οποία ανεξάρτητοι νομικοί χαρακτήρισαν ιδιαίτερα ασυνήθιστη για την Ιαπωνία για κάποιον που έχει ήδη αφεθεί ελεύθερος με την καταβολή χρηματικής εγγύησης, σηματοδοτεί μια ακόμα δραματική τροπή στην πτώση του κάποτε υψηλόβαθμου στελέχους.

Οι εισαγγελείς του Τόκιο δήλωσαν ότι ο Γκοσν προκάλεσε στην Nissan Motor ζημιές ύψους 5 εκατ. δολαρίων σε μια περίοδο δυόμισι ετών έως τον Ιούλιο του 2018, παραβιάζοντας τα νόμιμα καθήκοντά του προς την εταιρία και με στόχο το προσωπικό του κέρδος.

Το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo μετέδωσε ότι οι ζημίες περιλαμβάνουν τη μεταφορά κεφαλαίων μέσω εμπορικού αντιπροσώπου στο Ομάν στον λογαριασμό μιας εταιρίας που ουσιαστικά άνηκε στον Γκοσν.

Το πρακτορείο δεν κατονόμασε τις πηγές του.

«Είμαι αθώος. Είναι δύσκολο, οφείλω να το παραδεχθώ, και ζητώ από τη γαλλική κυβέρνηση να με υπερασπιστεί, και να υπερασπιστεί τα δικαιώματά μου ως πολίτη», δήλωσε ο Γκοσν, που έχει γαλλική, λιβανέζικη και βραζιλιάνικη υπηκοότητα, σε συνέντευξή του στους γαλλικούς τηλεοπτικούς σταθμούς TF1 και LCI που μεταδόθηκε σήμερα. Δεν ήταν σαφές πότε μαγνητοσκοπήθηκε η συνέντευξη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments