Αυτοκίνητο

BMW: Το 2021 το πρώτο μοντέλο με αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 3

BMW: Το 2021 το πρώτο μοντέλο με αυτόνομη οδήγηση Επιπέδου 3
BMW: Το Data-Driven Development είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για την διασφάλιση της ασφάλειας και αξιοπιστίας του συστήματος επιπέδου 3

Η νέα πλατφόρμα της BMW που ονομάζεται «D3», αναμένεται να αποτελέσει ένα σημαντικό ορόσημο στο σχέδιο δράσης της γερμανικής εταιρείας. Το «D3» συμβολίζει το «Data-Driven Development», που αποτελεί τη βάση για την εξέλιξη και αξιολόγηση των λειτουργιών της υψηλής αυτοματοποιημένης οδήγησης.

Το Data-Driven Development είναι ένα απαραίτητο εργαλείο για την διασφάλιση της ασφάλειας και αξιοπιστίας του συστήματος επιπέδου 3 που θα προσφέρεται στο BMW iNEXT στα τέλη του 2021.

Η νέα πλατφόρμα σχεδιάζεται και τελειοποιείται τα τελευταία δύο χρόνια, με τους τεχνικούς να συγκεντρώνουν χιλιάδες δεδομένα. Το πρώτο βήμα στη διαδικασία είναι η καταγραφή περίπου 5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων δεδομένων πραγματικής οδήγησης από τα οχήματα του στόλου δοκιμών.

Από αυτά τα δεδομένα, αποσπώνται στη συνέχεια δύο εκατομμύρια χιλιόμετρα με τα πιο σχετικά οδηγικά σενάρια και τους ανάλογους περιβαλλοντικούς παράγοντες.

Η συνάφεια των δεδομένων που συλλέγονται βελτιώνεται συνεχώς χάρη στον τρόπο επιλογής των ποιοτικών δεδομένων, χρησιμοποιώντας κριτήρια καταλληλότητας και μέσω ενός συστήματος φιλτραρίσματος.

Αυτά τα δύο εκατομμύρια χιλιόμετρα οδηγικών δεδομένων υπόκεινται στη συνέχεια σε τακτική επανεπεξεργασία, προχωρώντας στην εξέλιξη. Αυτό συμβαίνει όποτε δημιουργείται ένα νέο επίπεδο ενσωμάτωσης μονάδας ελέγχου (I-Level) προκειμένου να αξιολογηθεί η βελτίωση του νέου I-Level.

Αυτά τα δύο χιλιόμετρα δεδομένων επεκτείνονται κατά 240 εκατομμύρια επιπλέον χιλιόμετρα δεδομένων που παράγονται μέσω προσομοίωσης, τα οποία βασίζονται κυρίως σε σχετικά οδηγικά σενάρια, έτσι ώστε κατά την εξέλιξη να λαμβάνονται υπόψη όλα τα ενδεχόμενα σενάρια οδήγησης σε πραγματικές συνθήκες.

Η επανεπεξεργασία δύο εκατομμυρίων χιλιομέτρων σε πραγματικές συνθήκες και 240 εκατομμυρίων εικονικών χιλιομέτρων απαιτεί μία ισχυρή πλατφόρμα δεδομένων με αποθηκευτική ικανότητα πάνω από 230 petabytes και υπολογιστική ισχύ πάνω από 100.000 cores και πάνω από 200 GPUs (Graphics Processing Units).

Αυτή τη στιγμή ο στόλος της BMW απαριθμεί 80 οχήματα σειράς 7, που λειτουργούν στη δυτική ακτή των ΗΠΑ και σε Γερμανία, Ισραήλ και Κίνα.

Ο αριθμός των οχημάτων πρόκειται να αυξηθεί σε περίπου 140 μέχρι το τέλος του 2019. ,

Τέλος, για να έχουμε μία ιδέα από τις ποσότητες δεδομένων που πρέπει να μεταφέρονται στη βάση δεδομένων, αρκεί να επισημάνουμε ότι 1.500 TB νέων δεδομένων αντιστοιχεί με 23.000 iPhone X, 230 PB που ισοδυναμεί με τη χωρητικότητα 45 διαμερισμάτων (περίπου 80 τ.μ.) γεμάτων αποκλειστικά με CD.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments