Αυτοκίνητο

Volvo: Θεσπίζει γονική άδεια με αποδοχές σε όλους τους εργαζόμενους

Volvo: Θεσπίζει γονική άδεια με αποδοχές σε όλους τους εργαζόμενους
Νέα πολιτική για τις γονικές άδειες από τη Volvo. Η μετ΄ αποδοχών 6μηνη άδεια θα ισχύσει σε όλους τους εργαζόμενους της σουηδικής εταιρείας στην Ευρώπη.

Η Volvo θεσπίζει νέα πολιτική για τις γονικές άδειες και είναι η πρώτη εταιρεία που την εφαρμόζει για όλους τους εργαζομένους στις θυγατρικές της εταιρείες στην περιοχή ΕΜΕΑ (Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική). Η σουηδική εταιρεία προσφέρει στις μητέρες καθώς και στους πατέρες έξι μήνες συνολικής άδειας, με αποδοχές που ανέρχονται στο 80% του μισθού τους.

Η νέα πολιτική της Volvo είναι πιο γενναιόδωρη και ανοιχτή, σε σχέση με το καθεστώς γονικής άδειας που ισχύει στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ είναι η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που το κάνει πράξη. Πρόκειται για ένα πιλοτικό σχήμα που μπορεί να οδηγήσει στην υιοθέτηση ενός παρόμοιου προγράμματος γονικών αδειών με αποδοχές για το σύνολο των 43.000 εργαζομένων της Volvo Cars, σε όλο τον κόσμο.

Οι περισσότερες χώρες στην περιοχή ΕΜΕΑ προσφέρουν κάποια μορφή γονικής άδειας με αποδοχές, αλλά συχνά υπάρχει μεγάλη απόκλιση ανάμεσα σε μητέρες και πατέρες ως προς το τι δικαιούται ο καθένας – με αδικημένους συνήθως τους πατέρες. Επιπλέον, η παροχή ίσης γονικής άδειας αναβαθμίζει τις ευκαιρίες απασχόλησης για τις γυναίκες, μειώνοντας τις αποκλίσεις στις αμοιβές και τις διαφορές στην εργασιακή εξέλιξη.

Η νέα πολιτική αποτελεί τμήμα της φιλόδοξης στρατηγικής της Volvo όσον αφορά το ανθρώπινο δυναμικό, στοχεύοντας στο να προσελκύσει και να διατηρήσει τους καλύτερους ανθρώπους. Σύμφωνα με σχετικά δημοσιεύματα, η πρωτοβουλία θα βοηθήσει στον εντοπισμό και την επίλυση πρακτικών εμποδίων που ίσως προκύψουν από το λανσάρισμα ενός τέτοιου προγράμματος εκτός Σουηδίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments