Διεθνή

Ουάσιγκτον: Η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που νομιμοποίησε την ανθρώπινη κομποστοποίηση

Ουάσιγκτον: Η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που νομιμοποίησε την ανθρώπινη κομποστοποίηση
Νόμο για την ανθρώπινη κομποστοποίηση ψήφισε η κυβέρνηση της Ουάσιγκτον.

Η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ που νομιμοποιεί την ανθρώπινη κομποστοποίηση γίνεται η Ουάσιγκτον. Διά νόμου πλέον, οι πολίτες θα έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν – εκτός από την ταφή ή την αποτέφρωση και – και την ανασύνθεση της σορού τους.

Εκτός από εναλλακτική λύση ωστόσο, η ανθρώπινη κομποστοποίηση, ήτοι η μετατροπή της σορού σε χώμα (σε κομπόστ), αποτελεί μία πρακτική λύση στις πόλεις, όπου οι θέσεις στα νεκροταφεία είναι λιγοστές. Μετά το τέλος της διαδικασίας, οι συγγενείς θα παραλαμβάνουν το χώμα, το οποίο μπορούν να χρησιμοποιήσουν για να φυτέψουν φυτά ή λαχανικά.

Ο νόμος για την ανθρώπινη κομποστοποίηση προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο από την ταφή και την καύση

Ο νόμος ψηφίστηκε χθες από τον κυβερνήτη της Ουάσιγκτον Τζέι Ίνσλι. Τη διαδικασία θα αναλαμβάνει η εταιρεία Recompose, η πρώτη του είδους στην πολιτεία. «Η κομποστοποίηση προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο από την ταφή και την καύση, έναν τρόπο φυσικό, ασφαλή, ο οποίος θα συμβάλει στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αλλά και στη χρήση της γης», εξηγεί στο Γαλλικό Πρακτορείο η Κατρίνα Σπέιντ, διευθύνουσα σύμβουλος της εταιρείας Recompose.

Το σώμα καλύπτεται από φυσικά υλικά, όπως άχυρο ή πριονίδια και μέσα σε περίπου 30 ημέρες, χάρη στη μικροβιακή δραστηριότητα, διασπάται σε χώμα με φυσικό τρόπο. Η ανθρώπινη κομποστοποίηση είναι νόμιμη στη Σουηδία, ενώ οι φυσικές ταφές – η σορός ενταφιάζεται χωρίς φέρετρο ή σε βιοδιασπώμενο φέρετρο – είναι νόμιμες και στη Βρετανία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments