Αθλητισμός

Τέντ Λεόνσις: Ο Έλληνας Κροίσος που προσκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δει αγώνα NBA [vid]

Τέντ Λεόνσις: Ο Έλληνας Κροίσος που προσκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δει αγώνα NBA [vid]
Ο Τέντ Λεόνσις, ο λεγόμενος μεγιστάνας των σπορ, έχει ελληνικές ρίζες και επιβίωσε από συντριβή αεροπλάνου.

Ο Τέντ Λεόνσις είναι γνωστός στην Αμερική για την ενασχόληση του με τον αθλητισμό. Έχει στην κατοχή του περισσότερες από μια αθλητικές ομάδες, αλλά λίγοι γνωρίζουν ότι έχει Ελληνική καταγωγή. Συγκεκριμένα από το Γύθειο. Ο Ελληνομαρικανός μεγιστάνας είναι ιδιοκτήτης της ομάδας χόκεϊ των Washington Capitals που κέρδισε το Stanley Cup to 2018 και έβγαλε πάνω από 750.000 ανθρώπους στους δρόμους να πανηγυρίζουν.

Το 20210 προχώρησε στην αγορά των Ουάσινγκτον Ουίζαρντς  έναντι 550 εκατομμυρίων δολαρίων μαζί με το γήπεδο Verizon Center. Μάλιστα όταν παρέλαβε την ομάδα των Wizards ήταν στην 14 θέση και με τις κινήσεις του κατάφερε να την φέρει δύο φορές στους ημιτελικούς της Ανατολής.

Είναι ο άνθρωπος που προσκάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του Μαρέβα να δουν τον αγώνα της ομάδας του που αντιμετώπισε τους Μπόστον Σέλτικς. Μάλιστα τα πλάνα με το πρωθυπουργικό ζεύγος να παρακολουθεί τον συναρπαστικό αγώνα ΝΒΑ έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Μπορεί να ζει στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, αλλά ο Τεντ Λεόνσις δεν έχει κρύψει ποτέ την υπερηφάνεια του για την καταγωγή του. Μιλά συχνά για τον παππού του που ταξίδεψε με ατμόπλοιο από την Ελλάδα στην Αμερική και εγκαταστάθηκε στο Λόουελ της Μασαχουσέτης, μία πόλη που αποκαλείται και «Αθήνα της Αμερικής».

Προέρχεται από φτωχή οικογένεια, ωστόσο δεν τον εμπόδισε να δουλέψει και να μπει στο πανεπιστήμιο του Τζορτζτάουν και να δει από νωρίς τις προοπτικές των υπολογιστών φτιάχνοντας σε ηλικία μόλις 24 ετών την πρώτη του τεχνολογική εταιρεία, την οποία πούλησε για 60 εκατομμυρίων δολαρίων. Το επόμενο βήμα ήταν να φτιάξει μια νέα εταιρία την Redgate Communications Corp που εξαγόρασε η AOL μετά από 7 περίπου χρόνια για εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια.

Η ενασχόλησή του με τα σπορ

Στα 26 του χρόνια αποφάσισε να ασχοληθεί για πρώτη φορά με τον αθλητισμό. Όλα αυτά όταν επιβίωσε από μία πτήση που λίγο έλειψε να συντριβεί. Έτσι έφτιαξε μια λίστα με τα 101 πράγματα που ήθελε να πετύχει πριν πεθάνει. Στο Νο40 της λίστας ήταν να αποκτήσει τη δική του αθλητική ομάδα και στο Νο41 ήταν να κερδίσει τουλάχιστον ένα πρωτάθλημα. Λίγα χρόνια αργότερα βρέθηκε να έχει στην κατοχή του τις παρακάτω ομάδες: Washington Capitals στο χόκεϊ, Washington Wizards στο NBA, Washington Mystics στο γυναικείο μπάσκετ, Washington Valor και Baltimore Brigade στο αμερικάνικο φούτμπολ και άλλες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments