Ελλάδα

Τι μπορεί να σημαίνει ένα “Γ” γραμμένο δίπλα στο κουδούνι σας

Τι μπορεί να σημαίνει ένα “Γ” γραμμένο δίπλα στο κουδούνι σας
Αν δείτε κάποια στιγμή το γράμμα «Γ» γραμμένο δίπλα στο κουδούνι σας τότε ίσως να πρέπει να ανησυχήσετε.

Αν κάποιος ρίξει μια «ματιά» στο διαδίκτυο, μπορεί εύκολα να αντιληφθεί ότι έχουν δημιουργηθεί αρκετά ευφάνταστα σενάρια για τη σημασία τους γράμματος «Γ» δίπλα στο κουδούνι σε μια πολυκατοικία. Η θεωρία η οποία έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους… οπαδούς είναι αυτή περί σπείρας διαρρηκτών, η οποία και έχει βάλει στο μάτι το σπίτι σας και το έχει θέσει στους μελλοντικούς της «στόχους». Ωστόσο, κάτι τέτοιο επουδενί δεν ισχύει. Κανείς δεν πρόκειται να διαρρήξει το διαμέρισμα σας μόνο και μόνο επειδή το γράμμα «Γ» έχει μπει στο θυροτηλέφωνο σας.

Το thestival.gr έκανε τη δική του αναζήτηση όσον αφορά τη σημασία του γράμματος «Γ» και το αποτέλεσμα είναι ένα από τα πιο μη αναμενόμενα. Όπως αναφέρει το εν λόγω Μέσο, το «Γ» το έχει γράψει δίπλα από το όνομα σας πιθανόν κάποιος διανομέας φαγητού. Ο λόγος που το έκανε αυτό; Μα φυσικά γιατί δεν του δώσατε φιλοδώρημα, όταν έφερε το φαγητό ή τον καφέ στο σπίτι σας. Έτσι, επέλεξε να αφήσει το… στίγμα του για να γνωρίζουν όσοι διανομείς σας εξυπηρετήσουν στο μέλλον ότι δεν αφήνετε φιλοδωρήματα. Ουσιαστικά, όλο αυτό είναι ένας κώδικας επικοινωνίας ανάμεσα στους ντελιβεράδες.

«Γ» όπως λέμε… «γύφτος»

«Είναι το πρώτο γράμμα της λέξης γύφτος. Τα τελευταία χρόνια οι ντελιβεράδες ποντάρουμε πολύ στα φιλοδωρήματα για να αυξήσουμε το εισόδημά μας. Κάποιοι από το σινάφι μας σκέφτηκαν ότι με το Γ στο θυροτηλέφωνο θα γνωρίζουν όλοι οι πακετάδες αν ο συγκεκριμένος πελάτης δίνει πουρμπουάρ», ανέφερε χαρακτηριστικά στο thestival ένας διανομέας φαγητού με αρκετά χρόνια εμπειρίας στο εν λόγω επάγγελμα. Ωστόσο, στην ερώτηση «τι συμβαίνει στους πελάτες που έχουν το Γ δίπλα στο όνομά τους, στο θυροτηλέφωνο», ο πολύπειρος ντελιβεράς δεν μπόρεσε να δώσει κάποια απάντηση.

«Θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχει πακετάς που θα φτύσει μέσα στο φαγητό κάποιου πελάτη. Προσωπικά πιστεύω ότι είναι λάθος αυτό το σταμπάρισμα. Μπορεί ο άλλος να μην έχει την οικονομική άνεση για να δώσει φιλοδώρημα. Τι πρέπει να τον κάνουμε; Να τον κρεμάσουμε;», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πάντως, όπως αναφέρει το thestival μια αρκετά καλή και έξυπνη ιδέα θα ήταν η… αφαίρεση του τρίτου γράμματος της αλφαβήτου από το θυροτηλέφωνο σας ως κώδικας επικοινωνίας. Κι αυτό γιατί το «μαρκάρισμα» των κουδουνιών ενδέχεται να τρομοκρατήσει τους ανυποψίαστους πολίτες, οι οποίοι μπορεί να θεωρήσουν ότι το σπίτι τους θα γίνει στόχος κάποιου διαρρήκτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments