Video

Αυτό είναι τα βασικό λάθος που κάνουμε όλοι στο βράσιμο των μακαρονιών [vid]

Αυτό είναι τα βασικό λάθος που κάνουμε όλοι στο βράσιμο των μακαρονιών [vid]
Το βράσιμο των μακαρονιών μπορεί να θεωρείται εύκολο, αλλά οι περισσότεροι κάνουν μερικά βασικά λάθη.

Τα μακαρόνια είναι ένα από τα πιο εύκολα και γρήγορα φαγητά που μπορεί να φτιάξει κανείς. Είναι το αγαπημένο φαγητό των φοιτητών (μετά το πιτόγυρο) και οι παραλλαγές που έχουν εμφανιστεί τα τελευταία χρόνια εκπλήσσουν ακόμα και τους πιο έμπειρους και διάσημου σεφ.

Η αλήθεια είναι πως η μακαρονάδα είναι το πρώτο πράγμα που μαθαίνει κανείς αν αποφασίσει να ασχοληθεί με την μαγειρική, όχι μόνο σε επαγγελματικό επίπεδο, αλλά και ερασιτεχνικά. Και όταν μαθαίνει κανείς τη διαδικασία δεν μπορεί να πιστέψει ότι μπορεί κάτι να γίνει λάθος με μία τόσο εύκολη διαδικασία. Ωστόσο, οι περισσότεροι κάνουν κάποια λάθη, τα οποία χαλάνε τη γεύση και αποτρέπουν την τέλεια απόλαυση της μακαρονάδας.

Αυτά είναι τα λάθη που πρέπει να αποφεύγετε στο βράσιμο των μακαρονιών

  • Μην φτιάχνετε μακαρόνια σε μικρή κατσαρόλα

Η θερμοκρασία που υπάρχει στο νερό στις μικρές κατσαρόλες πέφτει σημαντικά όταν προσθέτουμε τα μακαρόνια. Βέβαια, σχεδόν άμεσα επιστρέφει σε κανονικά επίπεδα, αλλά το κακό έχει γίνει, καθώς μαλακώνουν σε μεγάλο βαθμό και κολλάνε μεταξύ τους.

  • Βάλτε περισσότερο αλάτι στο νερό

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν μεγάλοι σεφ, το νερό που βράζει πριν πέσουν τα μακαρόνια θα πρέπει να είναι αλμυρό. Ο λόγος έχει να κάνει με την βοήθεια που δίνουν στα μακαρόνια να αποκτήσουν πιο σκληρή επιφάνεια, ενώ παράλληλα, το αλάτι δεν επιτρέπει την απώλεια θερμότητας μόλις πέφτουν τα ζυμαρικά.

  • Το νερό πρέπει να βράζει πριν μπουν τα μακαρόνια

Εδώ θα πρέπει να έχετε υπομονή. Αν ρίξετε πολύ νωρίς τα μακαρόνια, τότε αρχίζουν και κολλάνε και γίνονται πολύ μαλακά. Έτσι θα πρέπει να περιμένετε μέχρι το νερό να έχει πάρει μεγάλη βράση.

  • Ανακατέψτε τα μακαρόνια

Ο σωστός τρόπος για να μαγειρευτούν τα μακαρόνια αναφέρει συχνό ανακάτεμα, ειδικά από την στιγμή που θα πέσουν στην κατσαρόλα. Μάλιστα, το ανακάτεμα θα πρέπει να συνεχιστεί σε τακτά χρονικά διαστήματα, προκειμένου να μην κολλήσουν.

  • Μην ξεπλένετε τα μακαρόνια

Μία ακόμα λάθος κίνηση είναι το ξέπλυμα των μακαρονιών μόλις βράσουν. Μόλις το κάνετε αυτό, αυτομάτως τα ζυμαρικά θα χάσουν το άμυλο που έχουν, με αποτέλεσμα να μην δέσει κατάλληλα η σάλτσα. Παράλληλα, χάνετε και η γεύση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments