Πολιτική

Σαμοθράκη: Κυβερνητική σύσκεψη για το… χάος

Σαμοθράκη: Κυβερνητική σύσκεψη για το… χάος
Σαμοθράκη: Tο φλέγον ζήτημα της Σαμοθράκης είναι αυτό που θα εξεταστεί σε διυπουργική σύσκεψη στο Μαξίμου, την οποία θα συντονίσει ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και θα συμμετάσχουν σε αυτήν φορείς του νησιού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σαμοθράκη:Τι κι αν ομαλοποιείται η μετακίνηση από και προς τη Σαμοθράκη μετά την περιπέτεια των τελευταίων ημερών που έζησαν παραθεριστές και κάτοικοι, σε αδιέξοδο έχουν έρθει τώρα οι επαγγελματίες του νησιού.

Η κατάσταση στο νησί θυμίζει «καζάνι που βράζει», καθώς παρ΄όλο που το μεγαλύτερο κύμα ταξιδιωτών έχει αποχωρήσει από το νησί εξαιτίας των έκτακτων δρομολογίων που συντόνισε το Υπουργείο Ναυτιλίας, οι ακυρώσεις κρατήσεων έχουν προκαλέσει οικονομική αιμορραγία στους επαγγελματίες της Σαμοθράκης, που περίμεναν τον Αύγουστο για να κρατήσουν ζωντανές τις επιχειρήσεις τους.

Συγκεκριμένα, τις προηγούμενες ημέρες εκτυλίχθηκαν σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν στη Σαμοθράκη, με δεκάδες αυτοκίνητα και εκατοντάδες πολίτες να έχουν εγκλωβιστεί στο νησί, καθώς το νησί του βορείου Αιγαίου έμεινε για πολλές ημέρες δίχως ανταπόκριση από πλοίο. Προς το παρόν, τα πλοία Andros Jet, Ζέφυρος και Άναξ εξυπηρετούν την ακτοπλοϊκή σύνδεση της Σαμοθράκης με την Αλεξανδρούπολη.

Tο φλέγον ζήτημα της Σαμοθράκης είναι αυτό που θα εξεταστεί σε διυπουργική σύσκεψη στο Μαξίμου, την οποία θα συντονίσει ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης και θα συμμετάσχουν σε αυτήν φορείς του νησιού και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Καλεί σε απολογία ο Πλακιωτάκης τους υπεύθυνους

Όσα διαδραματίστηκαν στη Σαμοθράκη προκάλεσαν την αντίδραση του υπουργού Ναυτιλίας, Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος κάλεσε σε απολογία τους υπεύθυνους διαχείρισης των πλοίων ΣΑΟΣ και ΣΑΟΝΗΣΟΣ, ενώ το πρωί έχει προγραμματιστεί κυβερνητική σύσκεψη, προκειμένου να εκτιμηθεί η κατάσταση στη Σαμοθράκη και να δοθούν κατευθύνσεις για την επίλυση του ζητήματος.

Ο κύριος Πλακιωτάκης θα ζητήσει εξηγήσεις από τους κατά το νόμο υπεύθυνους για την διαχείριση των επιβατηγών οχηματαγωγών πλοίων της γραμμής Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης «για την μη εκτέλεση των δρομολογίων των εν λόγω πλοίων», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε δελτίο τύπου του υπουργείου.

Οι κινήσεις της κυβέρνησης

Το υπουργείο Ναυτιλίας αμέσως μετά το πρόβλημα συνεννοήθηκε με την εταιρία του «ANDROS JET», για τη συνέχιση των δρομολογίων του, στην γραμμή Αλεξανδρούπολης – Σαμοθράκης (για το Σαββατοκύριακο έχει ήδη ανακοινώσει τα δρομολόγια το υπ. Ναυτιλίας). Επίσης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης, παρατείνεται μέχρι και την Κυριακή 25/8 η ναύλωση του ΑΝΑΞ για την μεταφορά οχημάτων μεταξύ Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.

Από την κυβέρνηση επεσήμαναν πως, μέχρι χθες, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης διέθεσε 10.000 ευρώ για τη διατροφή και την προμήθεια ειδών πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των εγκλωβισμένων επισκεπτών. Η προμήθεια έγινε από καταστήματα και επιχειρήσεις του νησιού και τον συντονισμό είχε ο Δήμος Σαμοθράκης. Επίσης διέθεσε 50.000 ευρώ για τη ναύλωση του «ΑΝΑΞ» για τη μεταφορά στο νησί ειδών πρώτης ανάγκης (τροφίμων και φαρμάκων). Το πλοίο πραγματοποιεί τέσσερα (4) δρομολόγια την ημέρα από και προς τη Σαμοθράκη για διάστημα πέντε (5) ημερών. Παράλληλα εξασφαλίστηκαν 69.000 ευρώ για τη συνέχιση των δρομολογίων του «ΑΝΑΞ» για επιπλέον επτά ημέρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments