Video

Καταπληκτικό βίντεο που δείχνει πώς η ζάχαρη καταστρέφει τον οργανισμό [vid]

Καταπληκτικό βίντεο που δείχνει πώς η ζάχαρη καταστρέφει τον οργανισμό [vid]
Ζάχαρη: H παγκόσμια παραγωγή έφτασε τους 168 εκατομμύρια τόνους που αντιστοιχεί σε μέση κατανάλωση ανά άτομο 24 κιλά ανά έτος.

Ζάχαρη: Αν και στον περισσότερο κόσμο αρέσει η γλυκιά γεύση της, σύμφωνα με τις τελευταίες μελέτες θεωρείται ιδιαίτερα επιβαρυντική για την υγεία μας. Από τα παιδικά μας χρόνια,  οι γονείς μας συμβούλευαν να μην τρώμε πολλές τσίχλες ή  καραμέλες για να μην χαλάσουν τα δόντια μας, να μην τρώμε πολλά γλυκά γιατί θα παχύνουμε κλπ.. Ήθελαν με αυτόν τον τρόπο να μας δείξουν τις βλαβερές συνέπειες που θα έχει στον οργανισμό μας και να μας αποτρέψουν από την υπερβολική κατανάλωση.

Σύμφωνα με στοιχεία του 2011, η παγκόσμια παραγωγή ζάχαρης έφτασε τους 168 εκατομμύρια τόνους που αντιστοιχούσε σε μέση κατανάλωση ανά άτομο  24 κιλά ανά έτος, η οποία ισοδυναμεί με πάνω από 260 θερμίδες ανά άτομο ημερησίως (ενώ στις βιομηχανικές χώρες η μέση κατανάλωση αυξανόταν στα 33.1 κιλά ανά έτος).  Κατά καιρούς,  έχουν πραγματοποιηθεί διάφορες μελέτες που αναδεικνύουν ότι η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης θεωρείται επιβαρυντική για την υγεία καθώς συνδέεται με την παχυσαρκία και την εμφάνιση διαβήτη, καρδιοαναπνευστικά προβλήματα, και φθορά των δοντιών.

Όπως αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, στη διατροφή μας  λιγότερο από το 10%  των ημερήσιων θερμίδων πρέπει να προέρχεται από ζάχαρη, ποσοστό που αντιστοιχεί σε λιγότερο από 12 κουταλάκια του γλυκού για τους ενήλικες.

Mε σκοπό την ενημέρωση του κόσμου για τις αρνητικές επιπτώσεις της ζάχαρης και την παρότρυνση για καλύτερες επιλογές τροφίμων, ξεκίνησε η εκστρατεία ”Η ζάχαρη μας σκοτώνει” (sugar is killing us). Με ένα λίγο διαφορετικό αλλά με ιδιαίτερο ενδιαφέρον βίντεο μας ενημερώνει για τις βλαβερές συνέπειες από την κατανάλωσή της.

Σύμφωνα λοιπόν με τα όσα αναφέρει, «σε όλους αρέσει η ζάχαρη και η γλυκιά της γεύση, όμως τώρα κάποιοι επιστήμονες λένε ότι είναι τοξική. Όλοι γνωρίζουμε ότι η ζάχαρη δεν είναι το πιο υγιεινό πράγμα. Όπως φαίνεται μπορεί να είναι και επικίνδυνη καθώς σύμφωνα με τις στατιστικές, είναι η πρώτη φορά που τα παιδιά στις ΗΠΑ δεν θα ξεπεράσουν σε χρόνο ζωής τους γονείς τους. Αυτό συμβαίνει γιατί οι περιπτώσεις παχυσαρκίας, διαβήτη τύπου 2 και καρδιοπαθειών έχουν εκτοξευτεί».

Τονίζει επίσης ότι «σύμφωνα με άλλη έρευνα ένας στους τρεις ενήλικους σήμερα είναι παχύσαρκος» και παράλληλα περιγράφει τις βλάβες που προκαλεί στα όργανα μας, υποστηρίζοντας ότι «η ζάχαρη έχει γίνει επικίνδυνη γιατί αυξήσαμε κατακόρυφα την ποσότητα φρουκτόζης που καταναλώναμε» και πως «μπορεί να κάνει ζημιά στο σώμα μας».

Στο τέλος του βίντεο επισημαίνει ότι αποφεύγοντας τα τρόφιμα και τα ποτά που περιέχουν πρόσθετη ζάχαρη, πιέζουμε τις εταιρείες παρασκευής τροφίμων να φτιάχνουν υγιεινότερες τροφές και να μην προσθέτουν ζάχαρη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments