Video

Γλυκά ζελεδάκια: Απίστευτο από τι παρασκευάζονται [vid]

Γλυκά ζελεδάκια: Απίστευτο από τι παρασκευάζονται [vid]
Γλυκά ζελεδάκια: Δείτε από τι παράγονται και δεν θα θέλετε να ξαναδοκιμάσετε ποτέ στην ζωή σας.

Τα γλυκά ζελεδάκια  είναι μια από τις μεγαλύτερες αδυναμίες μικρών παιδιών αλλά και μεγάλων που όσο κι αν μεγαλώνουν αισθάνονται παιδιά. Γιατί ακόμη και οι ενήλικες όταν βρεθούν μπροστά από ένα βάζο με πολύχρωμα μικρά ελαστικά ζελεδάκια δεν καταφέρνουν να αντισταθούν. Όλοι μας γνωρίζουμε το κακό που κάνουν στην στοματική μας υγιεινή αλλά με τίποτα δεν μπορούμε να τα κόψουμε ή τουλάχιστον να τα ελαττώσουμε. Ένα βίντεο λοιπόν που κυκλοφορεί εδώ και αρκετό καιρό στο διαδίκτυο ίσως σας πείσει να τα πετάξετε μια και καλή έξω από το σπίτι σας.

Το εν λόγω βίντεο δεν δείχνει τίποτα παραπάνω από το τι είναι φτιαγμένα τα γλύκα ζελεδάκια που βρίσκουμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Ουσιαστικά, το βίντεο παρουσιάζει το πώς ακριβώς παράγεται η ζελατίνη, το βασικό συστατικό στα ζελέ, στην ζαχαροπλαστική, αλλά και στην μαγειρική. Συγκεκριμένα δείχνει με κάθε λεπτομέρεια όλη την διαδικασία που ακολουθείται μέχρι να φτάσει ένα γλυκό ζελεδάκι στο στόμα μας.

Φωτογραφία Pixabay


Το γραφικό αυτό βίντεο δείχνει ότι το άοσμο συστατικό της ζελατίνης παράγεται από το δέρμα γουρουνιών και μάλιστα με τρόπο που προκαλεί… αναγούλα. Εκτός από το δέρμα, χρησιμοποιούνται και τένοντες, σύνδεσμοι και οστά του ζώου για να δημιουργηθεί η ουσία που χρησιμοποιείται σε πολλά από τα αγαπημένα σας γλυκά.

Το βίντεο κοινοποιήθηκε αρχικά από την Alina Kneepkens στο Facebook και έχει τίτλο “Ζελατίνη – η πραγματική ιστορία” (Gelatin – the Real Story).

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments