Video

Pancakes: Μυστικά για να απογειώσετε το πρωινό σας [vid]

Pancakes: Μυστικά για να απογειώσετε το πρωινό σας [vid]
Pancakes: Δείτε πώς μπορείτε να φτιάξετε αφράτα pancakes μέσα σε μόλις λίγα λεπτά.

Pancakes: Μια από τις απόλυτες επιλογές για το πρωινό είναι τα  pancakes.  Υπάρχουν ωστόσο μερικά μυστικά για να φτιάξετε τις πιο αφράτες τηγανίτες που φάγατε ποτέ στη ζωή σας. Μπορείς να πειραματιστείς αρκετά, ωστόσο οι ειδικοί του buzzfeed.com κατέληξαν στον απόλυτο οδηγό για τα τέλεια pancakes.

Η ποσότητα ποικίλει ανάλογα με τη συνταγή. Εάν χρησιμοποιείτε πολύ λίγο αλεύρι, θα καταλήξετε με pancakes που έχουν έντονη γεύση, αλλά είναι εντελώς επίπεδα. Χρησιμοποιήστε πάρα πολύ αλεύρι και θα καταλήξετε με pancakes που είναι αφράτες και γεμάτες γεύση. Μετά από πολλές δοκιμές, ήταν προφανές ότι το σημείο αναφοράς για ελαφρές, αφράτες και γευστικές τηγανίτες ήταν τα 2 1/2 φλιτζάνια.

Ένα απλό και αποδοτικό κόλπο είναι να μετρήσετε το αλεύρι που χρειάζεστε χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι. Πάρτε κουταλιά – κουταλιά το αλεύρι μέχρι να γεμίσετε τα 2 1/2 φλιτζάνια και μετά ρίξτε το στο μπολ σας.

Χρησιμοποιήστε γάλα με βούτυρο

Έστω και μία δόση από γάλα με βούτυρο θα δώσει απίστευτη γεύση στα pancakes σας, αλλά και θα ενεργοποιήσει τη μαγειρική σόδα που θα κάνει ακόμη πιο αφράτη την παρασκευή σας.

Χρησιμοποιήστε λεμόνι

Εάν δεν έχετε γάλα με βούτυρο, μία καλή επιλογή είναι να ρίξετε σε ένα πλήρες γάλα μερικές κουταλιές από χυμό λεμόνι ή ξύδι , να το αφήσει 5-10 λεπτά να «κάτσει» και μετά να το προσθέσετε στο μείγμα σας.

Μην… τσιγκουνευτείτε το βούτυρο

Μην κινηθείτε με διστακτικά βήματα. Προσθέστε μία γενναία ποσότητα από βούτυρο στο μείγμα σας.

Έξτρα τιπ: Μην χτυπήσετε πολύ το μείγμα σας.

Εάν το ανακατέψετε πολύ, θα καταλήξετε με επίπεδα pancakes. Μην ανησυχείτε αν υπάρχουν λίγα κομμάτια από αλεύρι. Είναι εντάξει.

Υλικά για απολαυστικά pancakes

Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστείτε τα εξής υλικά: 2½ φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, 2 κουταλάκια αλάτι, 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder,  1 κουταλάκι του γλυκού baking soda, 2½ φλιτζάνια γάλα με βούτυρο, 8 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο, 2 αυγά (ασπράδια και κρόκοι διαχωρισμένα), σιρόπι σφενδάμου, για το σερβίρισμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments