Ελλάδα

Αλεξάντερ Βίνικ – Αποκλειστικό: Κίνδυνος αποφυλάκισης του Mr Bitcoin τα επόμενα 24ωρα

Αλεξάντερ Βίνικ – Αποκλειστικό: Κίνδυνος αποφυλάκισης του Mr Bitcoin τα επόμενα 24ωρα
Γιατί η Ελλάδα κινδυνεύει να χάσει μέσα από τα χέρια της τον Νο1 κρατούμενο για Αμερική, Ρωσία και Γαλλία.

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την παραμονή του Νο1 κρατούμενου στην Ελλάδα, του Ρώσου Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστού και ως Μr Bitcoin. Πρόκειται για τον ιδρυτή της ψηφιακής πλατμόρφας εικονικών νομισμάτων, τον οποίο οι ΗΠΑ κατηγορούν για ξέπλυμα 4 δισ. δολαρία και ζητούν την έκδοσή του, όπως και οι Ρωσία και Γαλλία. Με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα αποφασίστηκε να εκδοθεί κατά προτεραιότητα στη Γαλλία.

Οι περιοριστικοί όροι στη χώρα μας θα αρθούν τα επόμενα 24ωρα για τον 40χρονο Ρώσο, ίσως όχι επειδή θα εκδοθεί στη Γαλλία, αλλά για να αφεθεί ελεύθερος! Το προσεχές Σάββατο συμπληρώνονται 30 μήνες από την ημέρα της σύλληψης του Mr Bitcoin, που είναι και το μέγιστο χρονικό διάστημα που μπορεί να κρατηθεί κάποιος για τον οποίο υπάρχει αίτημα έκδοσής του σε άλλη χώρα. Μια σειρά καθυστερήσεων από την ελληνική πλευρά, σε συνδυασμό με την απεργία πείνας του κρατούμενου, μπορεί να επιφέρει το επιθυμητό για αυτόν αποτέλεσμα: Να ανοίξουν τα κάγκελα του κελιού του!

Σήμερα ο Βίνικ κρατείται σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο κράτησης του νοσοκομείου “Αττικόν”. Μεταφέρθηκε εκεί στις αρχές του 2019 έπειτα από πολύμηνη απεργία πείνας. Παρέμεινε στο νοσοκομείο για περισσότερους από δέκα μήνες. Μόλις πριν ένα μήνα ο υπουργός Δικαιοσύνης υπέγραψε την έκδοσή του στη Γαλλία. Δηλαδή μερικές εβδομάδες πριν λήξει το 30μηνο της υποχρεωτικής κράτησης. Θυμίζουμε ότι ο Βίνικ συνελήφθη στη Χαλκιδική στις 25 Ιουλίου 2017, σε τουριστικό θέρετρο της Χαλκιδικής όπου παραθέριζε με την γυναίκα του και τα δύο παιδιά τους.

O Μr MItcoin και η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου

Μετά την απόφαση του κ.Τσιάρα για έκδοση του Αλεξάντερ Βίνικ στη Γαλλία, ο τελευταίος άρχισε νέα απεργία πείνας με αποτέλεσμα η υγεία του και πάλι να επιδεινωθεί. Η δικηγόρος του Ζωή Κωνσταντοπούλου κατέθεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας αίτηση ακύρωσης της έκδσης. Σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση της Ολομέλειας, η κυρία Κωνσταντοπούλου υπέβαλε αιτήματα αναβολής, αιτήματα εξαίρεσης δικαστών, αίτημα να κρατηθεί η υπόθεση για 1 ώρα, αίτημα διακοπής για 30 λεπτά και αίτημα διακοπής της δίκης.

Όλα τα αιτήματά της απορρίφθηκαν, ενώ στην έδρα βρισκόταν η Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Αικατερίνη Σακελλαροπούλου, η οποία έχει προταθεί από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την Προεδρία της Δημοκρατίας! Μάλιστα η Πρόεδρος της ΣτΕ αρνήθηκε να γνωστοποιήσει στη συνήγορο υπεράσπισης του Αλεξάντερ Βίνικ τα ονόματα της σύνθεσης του δικαστηρίου, όπως εκείνη ζήτησε.

Συσκέψεις

Θα προλάβει η Ελλάδα να ολοκληρώσει την έκδοση του Mr Bitcoin στη Γαλλία μέχρι και το Σάββατο ή υποχρεωτικά θα αφεθεί ελεύθεροςμε αποτέλεσμα να δημιουργηθούν αρνητικές εντυπώσεις για το πώς χειρίστηκε η χώρα μας την υπόθεση ενός περιζήτητου κρατούμενου; Σύμφωνα με πληροφορίες του pagenews το θέμα απασχολεί σοβαρά την κυβέρνηση, ενώ τα τελευταία 24ωρα γίνονται συσκέψεις σε υψηλό επίπεδο για να αποφασιστούν άμεσες δράσεις. Σε όλα αυτά θα πρέπει να υπολογιστεί σοβαρά και η υγεία του Mr Bitcoin. Για να γίνει η έκδοσή του στη Γαλλία, θα πρέπει οι γιατροί να συνεναίσουν ότι η κατάστασή του, του επτρέπει να μπει στο αεροπλάνο…

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments