Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου – Εξέτασαν τρόπους για το κλείσιμο των συνόρων

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Μαξίμου – Εξέτασαν τρόπους για το κλείσιμο των συνόρων
Κυριάκος Μητσοτάκης: Θέλοντας να στείλει σαφές μήνυμα που δεν θα παρερμηνευτεί και δεν θα χρειαστεί χρόνος για να μεταφραστεί, ο Πρωθυπουργός έκανε μια ανάρτηση στο Twitter στην Αγγλική γλώσσα.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη για τις εξελίξεις στο μεταναστευτικό, στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συγκαλέσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στη σύσκεψη που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης , θα συμμετείχαν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου, ο υφυπουργός Εθνικής ‘Αμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος και εκπρόσωποι του Λιμενικού Σώματος.

Στην πρωινή σύσκεψη ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί που συμμετέχουν στο άτυπο ΚΥΣΕΑ εξέτασαν πρακτικούς τρόπους για να υλοποιηθεί το κλείσιμο των συνόρων για τους παράνομους μετανάστες, στο πλαίσιο της δέσμευσης του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η Αθήνα δεν θα ανεχθεί καμία παράνομη είσοδο σε ελληνικό έδαφος.

Ηχηρό μήνυμα του πρωθυπουργού στο facebook

Χθες σήμανε συναγερμός στις Ελληνικές αρχές καθώς ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν πήρε την απόφαση να ανοίξει τα σύνορα για τους πρόσφυγες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να πάρουν άμεσα πούλμαν για να έρθουν προς την Ελλάδα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλησε να στείλει ένα ξεκάθαρα μήνυμα προς όλες τις πλευρές για τις θέσεις της χώρας.

Θέλοντας να στείλει σαφές μήνυμα που δεν θα παρερμηνευτεί και δεν θα χρειαστεί χρόνος για να μεταφραστεί, ο Πρωθυπουργός έκανε μια ανάρτηση στο Twitter στην Αγγλική γλώσσα. Στην ανάρτησή του έκανε ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να δεχτεί να παραβιαστούν τα σύνορα της. Με αυτό τον τρόπο έδειξε την αντίθεση του στις πράξεις της Τουρκίας.

“Η Ελλάδα δεν φέρει καμία ευθύνη για τα τραγικά γεγονότα στην Συρία και δεν θα υποφέρει από τις συνέπειες αποφάσεων που πήραν άλλοι. Ενημέρωσα την Ευρωπαϊκή Ένωση για την κατάσταση”, αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και προσθέτει: “Αξιόλογος αριθμός μεταναστών και προσφύγων έχει συγκεντρωθεί σε μεγάλες ομάδες στα ελληνοτουρκικά σύνορα και προσπάθησαν να μπουν στην χώρα παράνομα. Θέλω να είμαι σαφής: Καμία παράνομη είσοδος στην Ελλάδα δεν θα γίνει ανεκτή. Πολλαπλασιάζουμε την ασφάλεια των συνόρων μας”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments