Ελλάδα

Αλέξης Κούγιας: Πήρε δώρο το αυτοκίνητο του Θανάση Γιαννακόπουλου

Αλέξης Κούγιας: Πήρε δώρο το αυτοκίνητο του Θανάση Γιαννακόπουλου
Αλέξης Κούγιας: Το αγαπημένο αυτοκίνητο του αείμνηστου Θανάση Γιαννακόπουλου πήρε δώρο ο γνωστός ποινικολόγος.

Ένα ιδιαίτερο δώρο δέχτηκε από την οικογένεια Γιαννακόπουλου ο Αλέξης Κούγιας. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΑΕΛ, έκανε ευχαριστήρια δήλωση προς την οικογένεια του Θανάση Γιαννακόπουλου, καθώς του δώρισαν το αγαπημένο αυτοκίνητο του αείμνηστου προέδρου. Ο γνωστός ποινικολόγος τόνισε πως τον θεωρούν εκτός από δικηγόρο τους και μέλος της οικογένειάς τους και πως αυτό του δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη για την εν γένει και όχι μόνο την επαγγελματική προστασία τους. “Το δώρο αυτό, ανεξαρτήτως της μεγάλης οικονομικά αξίας του, δίνει σε μένα και μία τεράστια ικανοποίηση” συμπλήρωσε.

Αναλυτικά η δήλωση του Αλέξη Κούγια:

“Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τις κυρίες Ιωάννα και Αικατερίνη Γιαννακοπούλου, αγαπημένη σύζυγο και μοναχοκόρη του αείμνηστου Θανάση Γιαννακόπουλου, του ενός εκ των δύο πατριαρχών της οικογένειας του Παναθηναϊκού και συνιδιοκτήτου μαζί με τα αδέλφια του της μεγαλύτερης φαρμακευτικής εταιρείας στην Ελλάδα της ΒΙΑΝΕΞ, γιατί χθες μου επεφύλαξαν μία από τις πιο ευχάριστες και τιμητικές εκπλήξεις της ζωής μου.

Μου δώρισαν το αγαπημένο αυτοκίνητο του αείμνηστου φίλου μου Θανάση Γιαννακόπουλου. Το δώρο αυτό, ανεξαρτήτως της μεγάλης οικονομικά αξίας του, δίνει σε μένα και μία τεράστια ικανοποίηση, αφού εμπράκτως μου δείχνουν ότι με θεωρούν εκτός από δικηγόρο τους και μέλος της οικογενείας τους, γεγονός που μου δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη για την εν γένει και όχι μόνο την επαγγελματική προστασία τους, τώρα που ο αείμνηστος Θανάσης Γιαννακόπουλος δεν βρίσκεται στη ζωή”.

Ήταν 19 Μαρτίου 2019 όταν ο σπουδαίος βιομήχανος και αθλητικός παράγοντας της χώρας έφυγε από τη ζωή. 

Ο Θανάσης Γιαννακόπουλος γεννήθηκε το 1931, δυο χρόνια μετά τον αδερφό του Παύλο, και δραστηριοποιήθηκε εξαρχής μαζί του στις οικογενειακές επιχειρήσεις ΦΑΡΜΑΓΙΑΝ και ΒΙΑΝΕΞ, ενώ ήταν πάντα στο πλευρό του πατριάρχη της οικογένειας Γιαννακόπουλου και σε ό,τι είχε να κάνει με τον αγαπημένο τους Παναθηναϊκό. Μεγαλώνοντας στο σπίτι μιας μέσης ελληνικής οικογένειας, μαζί με άλλα τρία αδέρφια, ο Θανάσης Γιαννακόπουλος έζησε ως παιδί την κατοχή και ως έφηβος τον εμφύλιο και την Ελλάδα να προσπαθεί να σταθεί στα πόδια της.

Η ενασχόληση του μαζί με τους Παύλο και Κώστα στον χώρο της φαρμακοβιομηχανίας, τον ωθεί να δουλεύει από το πρωί μέχρι το βράδυ, συμπληρώνοντας ακόμη και 16 ώρες στο γραφείο. Το μυαλό όμως εκτός από τις δουλειές ήταν συνεχώς στον Παναθηναϊκό. Από το 1972 μαζί με τον Παύλο δραστηριοποιούνται στο “τριφύλλι” και γίνονται μέλη του «Παναθηναϊκού Συναγερμού» ο οποίος ανέλαβε τη διοίκηση του Ερασιτέχνη. Το 1979 ο Παύλος και ο Θανάσης θέλουν την ΠΑΕ, αλλά τελικά αυτή θα καταλήξει στην οικογένεια Βαρδινογιάννη και όχι στους Γιαννακόπουλους.

Από το 1992 «έτρεξαν» μαζί την ομάδα μπάσκετ, με τον Παύλο να έχει πάντα στο πλευρό του τον Θανάση Γιαννακόπουλο στο χτίσιμο της πράσινης αυτοκρατορίας, που πρωταγωνιστεί σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ζει τον κάθε αγώνα της ομάδας και αγωνιά μέχρι το τελευταίο σφύριγμα όταν το παιχνίδι κρίνεται στον πόντο και γι’ αυτό θα υποστεί τρία εμφράγματα. Όλα αυτά τα χρόνια, η ενασχόληση του Θανάση Γιαννακόπουλου με τον αθλητισμό και τον Παναθηναϊκό άφησε στην ιστορία κάποιες ατάκες που θα μείνουν για πάντα.

Το πάθος που είχε για τον Σύλλογο τον έφερε μερικές φορές σε ακραίες αντιδράσεις τις οποίες όπως ο ίδιος είχε πει τον έκαναν να… ντρέπεται. Μπροστά στο καλό, όμως, του Παναθηναϊκού κάθε άλλη -δεύτερη- σκέψη πήγαινε περίπατο. «Σας μιλάει ο Θανάσης. Ο δικός σας Θανάσης. Είμαι ένας από εσάς», συνήθιζε να λέει στον κόσμο του Παναθηναϊκού όταν απευθυνόταν σε αυτόν στα γήπεδα, σε εκδηλώσεις ή ακόμα και στον δρόμο όταν τον συναντούσαν απλοί φίλοι της ομάδας. Στο ύστατο χαίρε προς τον Θανάση Γιαννακόπουλο, πραγματοποιήθηκε και η μεγάλη του επιθυμία. Να οδηγηθεί στην τελευταία του κατοικία με τη σημαία του Παναθηναϊκού.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments