Διεθνή

Ιαπωνία: Καταρρακτώδεις βροχές σαρώνουν τη χώρα

Ιαπωνία: Καταρρακτώδεις βροχές σαρώνουν τη χώρα
Ιαπωνία: Η κρατική μετεωρολογική υπηρεσία προειδοποιεί για τον κίνδυνο νέων πλημμυρικών φαινομένων και κατολισθήσεων.

Σε τηλεοπτικά πλάνα που μεταδόθηκαν φαίνονται σπίτια και αυτοκίνητα βυθισμένα στη λάσπη στην επαρχία Κουμαμότο, όπου σύμφωνα με το NHK πλημμύρισε ο ποταμός Κούμα εγκλωβίζοντας κατοίκους στα σπίτια τους και παρασύροντας μια γέφυρα.

Τουλάχιστον 13 άνθρωποι έχουν δηλωθεί ότι αγνοούνται 

Οι καταρρακτώδεις βροχές έπληξαν τη νότια νήσο Κιούσου της Ιαπωνίας, με τουλάχιστον 13 ανθρώπους να αγνοούνται και τις Αρχές να προειδοποιούν για τον κίνδυνο πλημμυρικών φαινομένων και κατολισθήσεων, όπως μετέδωσε το Σάββατο 4 Ιουλίου το κρατικό δίκτυο NHK.

Να σημειωθεί πως πολλοί εκφράζουν φόβο ότι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν πλημμύρισε ο οίκος ευγηρίας όπου φιλοξενούνταν, από την υπερχείλιση γειτονικού ποταμού στη δυτική Ιαπωνία, σύμφωνα με ό,τι δήλωσε στους δημοσιογράφους ο κυβερνήτης Ικούο Καμπασίμα της περιοχής Κουμαμότο δυτικά της χώρας. Ο οίκος ευγηρίας βρίσκεται στο χωριό Κούμα της περιοχής Κουμαμότο, που έχει πληγεί από σφοδρές βροχοπτώσεις.

Πρωτόγνωρα είναι αυτά τα φαινόμενα για την περιοχή

Σύμφωνα με την ιαπωνική μετεωρολογική υπηρεσία, εξέδωσε τον υψηλότερο βαθμό προειδοποίησης για πλημμύρες και κατολισθήσεις λόγω των βροχοπτώσεων, η ένταση των οποίων είναι «πρωτόγνωρη» για την περιοχή, όπως μετέδωσε το NHK.

Τονίζεται πως λόγω της μεγάλης έκτασης της χώρας, το κλίμα της Ιαπωνίας υφίσταται διαφοροποιήσεις ανάλογα με το γεωγραφικό πλάτος και το υψόμετρο. Η μέση θερμοκρασία το καλοκαίρι είναι 30 βαθμοί Κελσίου, ενώ τον χειμώνα 4,7 βαθμοί Κελσίου. Οι νότιες ακτές χαρακτηρίζονται από ήπιο κλίμα, ενώ στον βορρά τους χειμερινούς μήνες καταγράφονται γενικά πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Μάλιστα, διακρίνονται έξι ξεχωριστές κλιματικές ζώνες.

Πρέπει να απομακρυνθούν με ασφάλεια περίπου 75.000 κάτοικοι 

Για αυτό οι τοπικές Αρχές ζήτησαν τη συνδρομή του στρατού προκειμένου να απομακρυνθούν με ασφάλεια περίπου 75.000 κάτοικοι από τις περιοχές Κουμαμότο και Καγκοσίμα, όπου περίπου 100 άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί στα σπίτια τους λόγω της υψηλής στάθμης των νερών, σύμφωνα με το NHK.

​Είναι χαρακτηριστικό ότι το ύψος της βροχής, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ξεπέρασε τα 10 εκατοστά (σ.σ. τέσσερις ίντσες) σε διάστημα μόλις μία ώρας. Εξαιτίας των έντονων φαινομένων, ακόμη δεκάδες άτομα έχουν δηλωθεί ως αγνοούμενα, ενώ δύο άνθρωποι εντοπίστηκαν σοβαρά τραυματισμένοι.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments