Ελλάδα

Εργαζόμενοι στα ΜΜΜ: Η ανάκληση αδειών δεν είναι λύση – Θα έχουμε πρόβλημα τον Σεπτέμβριο

Εργαζόμενοι στα ΜΜΜ: Η ανάκληση αδειών δεν είναι λύση – Θα έχουμε πρόβλημα τον Σεπτέμβριο
Εργαζόμενοι στα ΜΜΜ: Ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων ΟΣΥ τόνισε ότι η ανάκληση αδειών δεν θα δώσει λύση στο πρόβλημα με τον συνωστισμό των ΜΜΜ.

Τις τελευταίες ημέρες παρατηρήθηκαν φαινόμενα συνωστισμού στα Μέσα Μαζικές Μεταφοράς. Σε αυτό “βοήθησαν” και τα θερινά δρομολόγια που παραδοσιακά είναι πιο αραιά. Σε ώρες αιχμής το μετρό περνούσε από τους σταθμούς κάθε δέκα λεπτά με αποτέλεσμα να συνωστίζεται ο κόσμος τόσο στις αποβάθρες, αλλά και μέσα στους συρμούς. Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι οι περισσότεροι φορούσαν μάσκες, αλλά φυσικά δεν μπορούσαν να τηρηθούν οι αποστάσεις ασφαλείας.

Η κυβέρνηση πήρε την απόφαση να προχωρήσει σε ανάκληση αδειών του καλοκαιριού προκειμένου να είναι πιο συχνά τα δρομολόγια. Αυτό είναι θετικό νέο για το επιβατικό κοινό, αλλά δεν δίνει τέλος στα προβλήματα. Τουλάχιστον αυτό υποστήριξε ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων ΟΣΥ. Ο ίδιος αποκάλυψε ότι με την αναστολή των αδειών το καλοκαίρι θα λυθεί το πρόβλημα προσωρινά, αλλά θα επιστρέψει τον Σεπτέμβριο. Αντίθετα τόνισε ότι θα έπρεπε να έχουν γίνει κάποιες προσλήψεις προσωπικού.

“Δεν δίνεται λύση στο πρόβλημα που υπάρχει”

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN TV αυτοί που έχουν πάρει άδειες δυο εβδομάδων, δεν πρόκειται να ανασταλούν, αλλά αυτό αφορά εργαζόμενους που έχουν ζητήσει λιγότερες ημέρες. Την ίδια στιγμή έχει προκύψει και νέο θέμα με τους οδηγούς που έχουν εντοπιστεί να μη φοράνε μάσκες. Μάλιστα έχουν ήδη επιβληθεί πολλά πρόστιμα στους οδηγούς που δεν φορούσαν μάσκα. Από την πλευρά τους οι εργαζόμενοι αναφέρουν ότι βάση της εγκυκλίου, η μάσκα γι’ αυτούς είναι προαιρετική και υποχρεωτική για τους επιβάτες.

«Δεν θα λυθεί το πρόβλημα με την ανάκτηση των αδειών», αναφέρει από την πλευρά του, στην κάμερα του OPEN TV, ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων ΟΣΥ, από τη στιγμή που δεν θα γίνουν προσλήψεις και δεν γίνει αγορά τροχαίου υλικού, «τα προβλήματα θα συνεχίσουν να υπάρχουν», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Συνεχίζοντας ο κ. Κωνσταντίνος Σιορίκης ανέφερε ότι πιθανόν τον Σεπτέμβριο να υπάρχουν τεράστια προβλήματα, με το χειμερινό πρόγραμμα και το άνοιγμα των σχολείων. «Και οι οδηγοί όλοι να ανακληθούν θα υπάρχει πρόβλημα γιατί δεν υπάρχουν λεωφορεία], κατέληξε ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων ΟΣΥ.

Δείτε το ρεπορτάζ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments