Πολιτική

Γιάννης Πλακιωτάκης κορωνοϊός: “Αν τηρούνται τα μέτρα δεν υπάρχει πρόβλημα με την πληρότητα”

Γιάννης Πλακιωτάκης κορωνοϊός: “Αν τηρούνται τα μέτρα δεν υπάρχει πρόβλημα με την πληρότητα”
Γιάννης Πλακιωτάκης κορωνοϊός: Ο υπουργός Ναυτιλίας αναφέρθηκε στην αλλαγή της απόφασης για την πληρότητα των πλοίον τονίζοντας πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αν τηρούνται όλα τα μέτρα.

Ένα από τα θέματα της επικαιρότητας είναι το πως ταξιδεύει ο κόσμος με το πλοίο για τις καλοκαιρινές διακοπές του. Αρχικά η κυβέρνηση είχε αποφασίσει ότι όλα τα πλοία θα μπορούν να κάνουν τα ταξίδια τους με πληρότητα που φτάνει μέχρι το 65%. Αυτό το μέτρο επιλέχθηκε για να αποφύγουν οι επιβάτες τον συνωστισμό για όσο διάστημα θα μείνουν μέσα στο πλοίο. Οι εταιρίες ήθελαν να αυξηθεί το ποσοστό, αλλά οι επιστήμονες που συμβουλεύουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη έκριναν ότι κάτι τέτοιο δεν πρέπει να γίνει.

Τελικά μόλις λίγες μέρες αργότερα αποφασίστηκε η αύξηση της πληρότητας των πλοίων στο 80 %. Αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι σκέφτεται το καλό των επιχειρηματιών και όχι την υγεία των πολιτών. Η απάντηση της κυβέρνησης ήρθε δια στόματος του Υπουργού Ναυτηλίας, Γιάννη Πλακτιωτάκη. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι η κυβέρνηση δεν παίρνει καμία απόφαση χωρίς να ακούσει πρώτα την γνώμη των επιστημόνων.

Κανένας λόγος ανησυχίας

Στην συνέντευξη του στο OPEN TV ο Υπουργός τόνισε ότι αν τηρούνται όλα τα μέτρα τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την πληρότητα των πλοίων. Παράλληλα είπε ότι μέχρι τώρα δεν υπάρχει κανένα καταγεγραμμένο κρούσμα του κορωνοϊού από ταξίδι. «Όλες οι αποφάσεις λαμβάνονται πάντα σε συνεργασία με τους ειδικούς επιστήμονες. Από τη μια έχουμε να καλύψουμε την αυξημένη ζήτηση λόγω της περιόδου. Από τη άλλη όμως έχει δοθεί ρητή εντολή στα λιμεναρχεία αλλά και στα ειδικά κλιμάκια των λιμενικών τα οποία επιβαίνουν κατά την διάρκεια των ταξιδιών, να προχωρούν σε πρόσθετους ελέγχους ακόμα και κατά την επιβίβαση και αποβίβαση».

Στην ερώτηση για το αν υπάρχει αντιφατικότητα -σε σχέση με την αύξηση κρουσμάτων-, για την απόφαση που πάρθηκε, ο υπουργός απάντησε πως, «το όριο πληρότητας, όταν τηρούνται τα περιοριστικά μέτρα δεν δημιουργεί πρόβλημα. Σας υπενθυμίζω ότι το όριο πληρότητας στα αεροπλάνα ήταν από την αρχή 100%, άρα το σημαντικό είναι για τους επιβάτες να τηρούν τα περιοριστικά μέτρα, όπως οι αποστάσεις, την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, όπως και η συμπλήρωση του ειδικού εντύπου υγειονομικών πληροφοριών». «Δεν έχει παρατηρηθεί κανένα κρούσμα ούτε σε μέλος πληρώματος, ούτε και κατά την διάρκεια ταξιδιού σε επιβάτη. Πρέπει να τηρούμε αυστηρά τα περιοριστικά μέτρα», κατέληξε ο υπουργός.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments