Ελλάδα

Κακοκαιρία Ιανός: Έφτασε στην Κρήτη με βροχές και κεραυνούς – Ποτάμια οι δρόμοι [pics+vid]

Κακοκαιρία Ιανός: Έφτασε στην Κρήτη με βροχές και κεραυνούς – Ποτάμια οι δρόμοι [pics+vid]
Κακοκαιρία Ιανός: Λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα «άνοιξαν οι ουρανοί» στο Ηράκλειο.

Έφτασε και στην Κρήτη ο μεσογειακός κυκλώνας «Ιανός», μετά την καταστροφική πορεία που σημείωσε στη Δυτική Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, λίγο μετά τις 19.00 το απόγευμα «άνοιξαν οι ουρανοί» στο Ηράκλειο, καθώς έφτασε και εκεί το κύμα κακοκαιρίας. Όπως μπορεί να δει κανείς από τις φωτογραφίες και τα βίντεο που δημοσιεύει το newshub, η «νύχτα έγινε μέρα». Το νερό της βροχής είναι πάρα πολύ και οι Υπηρεσίες είναι σε ετοιμότητα, με την Πολιτική Προστασία των Δήμων να είναι σε εγρήγορση, καθώς αναμένονται προβλήματα ανά περιοχή.

Μάλιστα, μετά από την πιο πρόσφατη ενημέρωση από τις αρμόδιες υπηρεσίες, φαίνεται ότι το σύστημα πρόκειται να επηρεάσει τμήματα του Δήμου Φαιστού από αργά το βράδυ του Σαββάτου (19 Σεπτεμβρίου), ενώ η κακοκαιρία θα δώσει ισχυρές βροχοπτώσεις, σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία, από νωρίς το πρωί της Κυριακής και για περίπου 8 ώρες.

Στο πλαίσιο προετοιμασίας, οι πολίτες παρακαλούνται να αποφεύγουν τις μετακινήσεις τους από τα συγκεκριμένα σημεία και από οποιοδήποτε σημείο, όπου παρατηρείται μεταφορά μεγάλων ποσοτήτων υδάτων. Την ίδια στιγμή, στο σύνολο τους οι πολίτες παρακαλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, εφόσον δεν είναι αναγκαίες και να ακολουθούν τις υποδείξεις των ειδικών καθώς και τις σχετικές σημάνσεις.

Τονίζεται ότι η κίνηση του βαρομετρικού χαμηλού δεν θεωρείται απειλητική, ούτε όμως και αμελητέα. Για αυτό και κρίνεται φρόνιμο να υπάρξει η δέουσα προσοχή και η τήρηση όλων των κανόνων προστασίας και αυτοπροστασίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments