Ελλάδα

Γηροκομείο Αρκουμανέας: «Κάποιοι νοσηλευτές νοσούν εδώ και δύο εβδομάδες»

Γηροκομείο Αρκουμανέας: «Κάποιοι νοσηλευτές νοσούν εδώ και δύο εβδομάδες»
Γηροκομείο Αρκουμανέας: Στη διασπορά του κορωνοϊού στον οίκο ευγηρίας στην Αθήνα αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ.

Για πολύ μεγάλη διασπορά κορωνοϊού στον οίκο ευγηρίας στον Άγιο Παντελεήμονα, μίλησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας. Σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Αρκουμανέας σημείωσε ότι ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων ξεπέρνα τους 40, ενώ παράλληλα τόνισε ότι “κάποιοι νοσηλευτές φαίνεται από τους πρώτους έλεγχους να νοσούν εδώ και δυο εβδομάδες”.

Από την μεριά του, ο ομότιμος καθηγητής Δημόσιας Υγείας – Υγείας του Παιδιού στην Εθνικής Σχολή Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, Τάκης Παναγιωτόπουλος, σημείωσε: «Θα πρέπει καταρχάς να βγάλουμε τα συμπεράσματα γνωρίζοντας τα πλήρη δεδομένα για να γίνουν στοχευμένες παρεμβάσεις, και ποιος είναι ο αδύναμος κρίκος στους οίκους ευγηρίας. Πρέπει να φυλάσσονται ως κόρη οφθαλμού, με μέτρα όσον άφορα τους εργαζομένους ή τους προμηθευτές».

Το πρωί της Πέμπτης 1 Οκτωβρίου ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ ξεκίνησαν επιχείρηση μεταφοράς των ηλικιωμένων με υποκείμενα νοσήματα από το γηροκομείο σε νοσοκομεία αναφοράς στην Αττική.

Ο οίκος ευγηρίας έχει αποκλειστεί από χθες. Εκεί μάλιστα έφτασαν ο επικεφαλής της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, και ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, για να διενεργήσουν αυτοψία. Όπως εκτίμησε ο κ. Τσιόδρας η διασπορά την νόσου στον συγκεκριμένο χώρο έγινε από το προσωπικό. Παράλληλα ο καθηγητής χαρακτήρισε την κατάσταση σοβαρή και έκρουσε καμπανάκι κινδύνου για την Αθήνα σημειώνοντας ότι «η Αθήνα δεν πάει καλά, στη Θεσσαλονίκη το πήρανε το μάθημα».

Συγκεκριμένα είπε: «Σε αυτές τις περιπτώσεις και σε αυτές τις δομές όπου δεν υπάρχει επισκεπτήριο συνήθως η διασπορά γίνεται από εργαζόμενο. Είναι καταστάσεις που δεν θέλουμε να τις βλέπουμε αλλά δυστυχώς τις βλέπουμε. Είναι πολύ δύσκολο να έχεις διασπορά κορωνοϊού σε τέτοιες δομές, σε αυτήν το 80% των φιλοξενούμενων ηλικιωμένων είναι κατακεκλιμένα άτομα οπότε αντιλαμβάνεστε σε πόσο δύσκολη κατάσταση βρίσκονται και έχουν και συνοδά νοσήματα. Στη Θεσσαλονίκη το μάθημα μας το πήραμε, εδώ φαίνεται να το πήραμε. Βλέπουμε πως η Θεσσαλονίκη πάει καλά ενώ η Αθήνα όχι».

Υπενθυμίζεται πως για τα γηροκομεία οι υγειονομικές αρχές έχουν λάβει ειδικά περιοριστικά μέτρα για την προστασία των φιλοξενούμενων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments