Ελλάδα

Λέρος κορωνοϊός: Πενήντα δείγματα ασθενών από την Ψυχιατρική Κλινική ξεχάστηκαν στο ψυγείο

Λέρος κορωνοϊός: Πενήντα δείγματα ασθενών από την Ψυχιατρική Κλινική ξεχάστηκαν στο ψυγείο
Λέρος κορωνοϊός: Πενήντα δείγματα για κορωνοϊό από νοσηλευόμενους στην Ψυχιατρική Κλινική του νησιού έμειναν στο ψυγείο του πλοίου για δώδεκα μέρες.

Σε μία απίστευτη καταγγελία προχώρησαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Λέρου και του Κέντρου Υγείας Πάτμου, Λειψών και Αγαθονησίου. Δείγματα που πάρθηκαν από νοσηλευόμενους της ψυχιατρικής κλινικής, του ΠΙΚΠΑ και του Γηροκομείου Λέρου προκειμένου να εξεταστούν για κορωνοϊό, ξεχάστηκαν στο ψυγείο του πλοίου που τα μετέφερε, για δώδεκα μέρες.

Σύμφωνα με το iatropedia.gr, με έκπληξη οι γιατροί και οι νοσηλευτές του Κέντρου Υγείας Πάτμου παρέλαβαν το περασμένο Σάββατο (31/10) κιβώριο με περίπου 50 δείγματα βιολογικού υλικού προς εξέταση για ανίχνευση κορωνοϊού, το οποίο όμως, είχε ληφθεί … 12 μέρες πριν.

Όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια, τα 50 αυτά δείγματα είχαν ληφθεί από τους υπαλλήλους του ΕΟΔΥ, από ασθενείς της Ψυχιατρικής Κλινική Λέρου, του ΠΙΚΠΑ και του Γηροκομείου Λέρου. Τα 50 αυτά δείγματα, σύμφωνα με τους εργαζόμενους, είχαν παραμείνει … στα ψυγεία του πλοίου επί 12 ημέρες, χωρίς κανείς να αναρωτηθεί για την τύχη τους.

«Το υλικό είναι αρνητικό στον ιό» ήταν η απάντηση του ΕΟΔΥ ακόμα κι αν τα δείγματα δεν είχαν εξεταστεί

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι της Λέρου, αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους: “Το υλικό παρέμεινε στην κατάψυξη του πλοίου εδώ και 12 ημέρες χωρίς να το αναζητήσει κάποιος. Επιπρόσθετα κατά την πάγια τακτική του ΕΟΔΥ σε ερώτηση της υπεύθυνης επιτροπής του Νοσοκομείου Λέρου για το αποτέλεσμα της ανίχνευσης στους ασθενείς μας, είχε δοθεί η απάντηση προ ημερών « ότι δεν υπάρχει ειδοποίηση από το εργαστήριο, επομένως όλο το προς εξέταση υλικό είναι αρνητικό για τον ιό».

Εργαζόμενοι Λέρου: Τεράστιες ευθύνες του ΕΟΔΥ

“Οι ευθύνες της Διοίκησης του Ε.Ο.Δ.Υ αλλά και της κυβέρνησης είναι τεράστιες, ως προς την προχειρότητα του μηχανισμού που έχει στηθεί, για την μεταφορά βιολογικών υλικών προς εξέταση και κατά συνέπεια στην ανίχνευση και πρόληψη της νόσου”, τονίζουν οι εργαζόμενοι.

Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει μόνιμο κλιμάκιο του Ε.Ο.Δ.Υ στα νησιά της Λέρου και Πάτμου, σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments