Διεθνή

Εμβόλιο Johnson: Συστήνεται από ΠΟΥ για τις παραλλαγές

Εμβόλιο Johnson: Συστήνεται από ΠΟΥ για τις παραλλαγές
Εμβόλιο Johnson: Συνίσταται κατά της Covid-19 για χρήση στις χώρες όπου κυκλοφορούν οι παραλλαγές του κορονοϊού, σύμφωνα με εμπειρογνώμονες.

Το εμβόλιο Johnson κατά της Covid-19 συνιστάται για χρήση ενάντια στις παραλλαγές του κορονοϊού. Πριν από λίγο, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έδωσε στο φως μία νέα έκθεση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων.

Συγκεκριμένα, η επιτροπή του ΠΟΥ αναφέρει “Στις χώρες όπου η διάδοση των παραλλαγών είναι υψηλή, συνιστούμε την χρήση του”, δήλωσε ο Αλεσάντρο Κραβιότο. Ο Κραβιότο είναι ο πρόεδρος της ομάδας των εμπειρογνωμόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Η επιτροπή αυτή είχε ως στόχο να κρίνει την αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια του εμβολίου. Εμβόλιο Johnson

Εμβόλιο Johnson: Αναμένεται η ανακοίνωση για το εμβόλιο της Astra Zeneca

Η ομάδα των εμπειρογνωμόνων του ΠΟΥ ενδέχεται να προχωρήσει σε ανακοίνωση και για το εμβόλιο της AstraZeneca εντός της ημέρας για να αποσαφηνίσει θέματα που προέκυψαν από την απόφαση ευρωπαϊκών χωρών να διακόψουν τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της εταιρείας επικαλούμενες ορισμένες σπάνιες παρενέργειες.

Εμβόλιο Johnson: Επέκταση παραγωγής του εμβολίου

Η πολυεθνική εταιρία Catalent Inc προγραμματίζει την επέκταση της παραγωγής του εμβολίου της Johnson & Johnson (J&J) κατά της COVID-19 που παράγει στην Ευρώπη, ώστε να μπορέσει να παραγάγει περισσότερες δόσεις, όπως ανέφερε χθες η εφημερίδα “The Wall Street Journal”.

Η αναφερόμενη φαρμακευτική εταιρία θα ενεργοποιήσει μία δεύτερη γραμμή παραγωγής του εμβολίου της J&J στο εργοστάσιο της στην πόλη Ανάγκνι της Ιταλίας, στη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Εμβόλιο Johnson: Το εμβόλιο Johnson & Johnson

Το εμβόλιο παρουσιάζει πολλά πλεονεκτήματα ως προς την λειτουργία της εφοδιαστικής αλυσίδας. Είναι μονοδοσικό, αντίθετα με τα εμβόλια των Pfizer/BionTech, Moderna και AstraZeneca, που χορηγούνται σε δύο δόσεις με απόσταση εβδομάδων.

Επίσης, διατηρείται για διάστημα 3 μηνών σε θερμοκρασίες κοινού ψυγείου, πράγμα που διευκολύνει την διάθεσή του.

Αποτελεσματικότητα εμβολίου

Το εμβόλιο αποδείχθηκε κατά 85% αποτελεσματικό στην αποφυγή σοβαρής νόσησης από Covid-19. Στοιχείο σοβαρό διότι αποτρέπει την νοσηλεία και τον θάνατο. Κανένα από τα εμβολιασμένα άτομα δεν πέθανε από Covid-19 κατά την διάρκεια των δοκιμών. Έναντι 7 θανάτων που σημειώθηκαν στην ομάδα του placebo.

Το εμβόλιο έδειξε αποτελεσματικότητα 66% στην πρόληψη ήπιας έως σοβαρής νόσησης. Εμβόλιο Johnson

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments