Ελλάδα

Τι θα ισχύει με γάμους και βαπτίσεις από τον Ιούνιο

Τι θα ισχύει με γάμους και βαπτίσεις από τον Ιούνιο
Άρση lockdown: Τι θα ισχύει από τον Ιούνιο για τους γάμους και τις βαπτίσεις.

Τα σκληρά μέτρα του lockdown θα αποτελούν παρελθόν από την Παρασκευή, καθώς ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Άκης Σκέρτσος ανακοίνωσε τα πλάνα της κυβέρνησης για τις επόμενες ημέρες στη σημερινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό.

Τα SMS στο 130033 και στο 13032 θα αποτελούν παρελθόν από την Παρασκευή 14 Μαΐου, ενώ το ωράριο κυκλοφορίας παρατείνεται μέχρι τις 00:30 το βράδυ. Παράλληλα, την ίδια μέρα πρόκειται να απελευθερωθούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις, υπό αυστηρές προϋποθέσεις για όσους θέλουν να ταξιδέψουν σε νησιώτικους προορισμούς.

«Η Ελλάδα, με τις λιγοστές δυνάμεις της, έχει καταφέρει να έχει μικρότερο υγειονομικό αντίκτυπο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο. Και αυτό είναι κατάκτηση όλων μας και όλων σας», υπογράμμισε ο κ. Σκέρτσος, ο οποίος εκτός των παραπάνω μίλησε και για τους γάμους και τις βαπτίσεις.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, από τον Ιούνιο θα επιτρέπονται οι εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους, θέτοντας ως ανώτατος όριο το 100 άτομα, κάτι που πρόκειται να ισχύει για τους γάμους και τις βαπτίσεις.

Τα υπόλοιπα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα:

Συγκεκριμένα από την Παρασκευή 14 Μαΐου θα ισχύουν τα εξής:

  • Η απαγόρευση της κυκλοφορίας ξεκινάει από τις 00:30 το βράδυ
  • Καταργούνται τα SMS
  • Καταργούνται οι περιορισμοί στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις

Επιπλέον, ο κ. Σκέρτσος ανακοίνωσε τα εξής:

  • Στις 17 Μαΐου ανοίγουν οι βρεφονηπιακοί σταθμοί, στις 21 Μαΐου τα θερινά σινεμά, στις 28 Μαΐου τα πολιτιστικά θεάματα, ενώ τον Ιούνιο θα επιτρέπονται οι εκδηλώσεις σε εξωτερικούς χώρους
  • Αντίστοιχα, το λιανεμπόριο επιστρέφει επιτρέποντας 1 πελάτη ανα 25 τ.μ.
  • Καταργούνται οι τακτικές click away και click-in-shop
  • Συνεχίζεται και τον Μάιο η απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση

Επιπλέον, ο κ. Σκέρτσος τόνισε και τις προϋποθέσεις για τις υπερτοπικές μετακινήσεις και για όσους επιθυμούν να ταξιδέψουν στα νησιά, πλην της Λευκάδας και της Εύβοιας, θα πρέπει να φέρουν μαζί τους ένα από τα παρακάτω:

  • Πιστοποητικό εμβολιασμού (14 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση)
  • Αρνητικό PCR test 72 ωρών
  • Rapid test 24 ωρών
  • Self test 24 ωρών

Τα παραπάνω ισχύουν τόσο για τις ακτοπλοϊκές όσο και για τις αεροπορικές μετακινήσεις. Ο έλεγχος των παραπάνω θα πραγματοποιείται υποχρεωτικά από τις αεροπορικές και τις ακτοπλοϊκές εταιρίες, και υπόχρεοι θα είναι όλοι οι ημεδαποί και αλλοδαποί ταξιδιώτες άνω των 5 ετών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments