Ελλάδα

Βριλήσσια: Συγκλονίζει η περιγραφή ηλικιωμένης που την χτύπησαν ληστές

Βριλήσσια: Συγκλονίζει η περιγραφή ηλικιωμένης που την χτύπησαν ληστές
Βριλήσσια: Συγκλονίζει η περιγραφή ηλικιωμένης που την χτύπησαν ληστές – «Δεν τελειώσαμε, θα ξανάρθουμε»

Η Χαρίκλεια Βαρσαμίδου έπεσε θύμα ληστείας δύο φορές μέσα σε λίγες ημέρες στο σπίτι της στα Βριλήσσια, ενώ οι δράστες την απείλησαν και για τρίτη επίσκεψη… Όπως είπε η 84χρονη στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» από τον φόβο της θα θωρακίσει το σπίτι της και θα πάει να μείνει σε άλλο σπίτι, με συγγενείς της, για να αισθάνεται ασφαλής. «Ακούω χτύπους και “χτυπάει” η καρδιά μου, φοβάμαι» δήλωσε τρομοκρατημένη.

«Οι αστυνομικοί πήγαν στον κάδο σκουπιδιών μήπως βρουν το πορτοφόλι μου και βρήκαν ένα κατσαβίδι μεγάλο που άνοιγαν τα σπίτια και τα γάντια. Με πήραν τηλέφωνο ότι το πορτοφόλι μου βρέθηκε στα Ιλίσια», πρόσθεσε στη συνέχεια η κ. Βαρσαμίδου.

Όπως περιέγραψε, «είχαν έρθει ληστές  την πρώτη φορά και μου είπε ο ένας «δεν τελειώσαμε, θα ξανάρθουμε». Προχθές, ενώ ετοιμαζόμουν να ξαπλώσω, μετά τα μεσάνυχτα, έσπασαν την πόρτα και ήρθαν τρεις αυτήν την φορά, ο ένας ίδιος με την προηγούμενη φορά. Σήκωσε το στρώμα, μου φώναζε «τα λεφτά σου», βρήκε το πορτοφόλι που ήταν άδειο και είπε στους άλλους «σπάστε τα όλα». Μου ρίχνουν μια και με έριξαν κάτω εδώ στο κρεβάτι και με χτύπησαν στην μέση και να τα αίματα».

Η συγκλονιστική μαρτυρία

Η χθεσινή μαρτυρία της 84χρονης συγκλονίζει. «Το Σάββατο προς ξημερώματα Κυριακής ήρθε μέσα ένας με φακό και η γυναίκα που έχω τον είδε. Σηκώνεται και φωνάζει “κυρία κλέφτες, κλέφτες”. Ανοίγω τα μάτια μου γιατί κοιμόμουν. Είδα τον έναν, του λέω ‘τι θες εσύ εδώ’ και άρχισε να ψάχνει για λεφτά. Του είπα ότι δεν έχω χρήματα και αρπάζει το ραδιόφωνο και με χτυπά στο κεφάλι. Τραβούσε τα μαξιλάρια και έψαχνε. Ανοίγει το συρτάρι και βρίσκει το πορτοφόλι. Το παίρνει και φεύγει, αλλά χρήματα δεν είχε μέσα. Πήρα την αστυνομία, ήρθε στο σπίτι και ειδοποίησα και έναν ανιψιό μου. Πήγαν έξω και έψαξαν στον κάδο και βρήκαν ένα μεγάλο κατσαβίδι,τα γάντια και τα κράτησε η αστυνομία» ήταν τα λόγια της ηλικιωμένης.

Η άτυχη ηλικιωμένη συμπλήρωσε πως «μόλις έφυγαν την  δεύτερη φορά, μου λένε «δεν τελειώσαμε ακόμα. Τα χρυσαφικά σου;». Τους λέω δεν έχω χρυσαφικά, αλλά…»

Ιδιαίτερα, τον τελευταίο καιρό οι ληστείες πληθαίνουν, καθώς το σαββατοκύριακο που μας πέρασε θύμα ληστείας έπεσε ένας επιχειρηματίας στην Εκάλη, ενώ μία άλλη ηλικιωμένη στην Αγία Παρασκευή έπεσε θύμα κλοπής μέσα στον Μάρτιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, λίγο μετά τη 1:00 οι κακοποιοί, αφού παραβίασαν την εξώπορτα στα Βριλήσσια, εισέβαλαν στην οικία και με την απειλή μαχαιριού ακινητοποίησαν την ηλικιωμένη και την οικιακή βοηθό της. Στη συνέχεια, αφού έψαξαν όλο το σπίτι αφαίρεσαν όσα χρήματα βρήκαν και τράπηκαν σε φυγή.

Η Αστυνομία διενεργεί έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments