Ειδήσεις

Σκυλακάκης: Το Ταμείο Ανάκαμψης κρίσιμο μέρος της ανάπτυξης

Σκυλακάκης: Το Ταμείο Ανάκαμψης κρίσιμο μέρος της ανάπτυξης
Σκυλακάκης: Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αναφέρθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης καθώς και στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real δήλωσε πως η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας έχει ήδη αρχίσει.

Σκυλακάκης: Τι ανέφερε ο αν. υπουργός Οικονομικών

Ο κ. Σκυλακάκης αναφέρθηκε στο Ταμείο Ανάκαμψης υπογραμμίζοντας πως στην Ελλάδα αντιστοιχούν συνολικά 7,5 δισ. ευρώ για το 2021 και από αυτά τα χρήματα ένα σημαντικό κομμάτι θα δαπανηθεί το 2022 .

Αυτά τα ποσά θα κατευθυνθούν σε όλο το πρόγραμμα που περιλαμβάνει τον πράσινο πυλώνα, τον ψηφιακό πυλώνα, τα μεγάλα έργα υποδομής, τις κοινωνικές δαπάνες, την υγεία, την παιδεία και βεβαίως τις ιδιωτικές επενδύσεις, ανέφερε ο αναπληρωτής ΥΠΟΙΚ σημειώνοντας πως το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα κρίσιμο μέρος της ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Σκυλακάκης

Ο κ. Σκυλακάκης μίλησε ακόμη για τις νέες αντικειμενικές αξίες τονίζοντας ότι καταγράφουν με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια και αμεροληψία τις πραγματικές αξίες των ακινήτων. Είναι θετικό ανέφερε ο κ. Σκυλακάκης να αυξηθεί σε λογικά πλαίσια η αξία της ακίνητης περιουσίας από εκεί που είχε απαξιωθεί εξ αιτίας της κρίσης των μνημονίων.

Στην ερώτηση αν το κράτος θα έχει τα χρήματα να στηρίξει επιχειρήσεις και εργαζόμενους το φθινόπωρο, αν εμφανισθεί τέταρτο κύμα της πανδημίας, ανέφερε ότι στόχος της κυβέρνησης με το τείχος προστασίας που επιδιώκει με τους εμβολιασμούς και τη χρήση άλλων μέσων είναι να μην επιτρέψει την εμφάνιση τέταρτου κύματος. «Οτιδήποτε άλλο συμβεί θα ήταν πολύ μεγάλη ζημιά, ανεπίτρεπτη, και δεν πιστεύω ότι θα συμβεί» τόνισε ο κ. Σκυλακάκης.

Σκυλακάκης: Λίγα λόγια τον αν. υπουργό οικονομίας

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης είναι Έλληνας πολιτικός.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι εγγονός του στρατιωτικού Θεόδωρου Σκυλακάκη. Το 1981 αποφοίτησε με άριστα από το Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών και στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο (MBA) από το Πανεπιστήμιο Σίτι του Λονδίνου και μεταπτυχιακό δίπλωμα από την Βρετανική Εταιρεία Ερευνών Αγοράς (British Market Research Society) στην Έρευνα Αγοράς. Το 2010 πήρε διδακτορικό με άριστα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών με θέμα την «κοινωνική ανοχή στη διαφθορά». Από το 1983 έως το 1985 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στο Πολεμικό Ναυτικό. Σκυλακάκης

Έχει εργαστεί στο χώρο της διαφήμισης και της επικοινωνίας από το 1985 και ιδρύσει 3 εταιρείες στο χώρο της επικοινωνίας (1994), της διαχείρισης κρίσεων (2000) και το 2014 στο χώρο της αγροτικής παραγωγής και μεταποίησης. Έχει συγγράψει το βιβλίο «Στο Όνομα της Μακεδονίας» (1995) και έχει πλούσια αρθρογραφία στον ελληνικό και ξένο τύπο.

Είναι παντρεμένος με τη δικηγόρο Ελένη Παπαπάνου, με την οποία έχουν δύο κόρες, τη Μαριάννα και την Ειρήνη.

Ως πρόεδρος της «Δράσης» που συνεργάζεται από το 2017 με την ΝΔ έχει ταχθεί πολλές φορές κατά των υψηλών φόρων που πνίγουν την υγιή επιχειρηματικότητα.

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης είναι και άνθρωπος της αγοράς, εκτός από πολιτικός: έχει συστήσει 2 εταιρίες επικοινωνίας και διαφήμισης αλλά και μια επιχείρηση για αγροτικά προϊόντα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments