Οικονομία

Μισθοί: Τι αλλάζει το 2022 στους μισθούς των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα

Μισθοί: Τι αλλάζει το 2022 στους μισθούς των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα
Μισθοί: Με νέες αλλαγές στους μισθούς των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα αναμένεται να κάνει ποδαρικό το νέο έτος.

Με νέες αλλαγές στους μισθούς των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα αναμένεται να κάνει ποδαρικό το νέο έτος. Αυτές οι αλλαγές αφορούν τον κατώτατο μισθό, την εισφορά αλληλεγγύης και τις ασφαλιστικές εισφορές.

Για τον κατώτατο μισθό

Αύξηση κατά 2% θα δουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα με το νέο έτος καθώς από τα 650 ευρώ που διαμορφώνεται τώρα θα ανέλθει στα 663. Περίπου 195 περισσότερα θα δουν στο μισθό τους, αν μέσα σε αυτά συνυπολογισθούν και οι τριετίες στους έμπειρους υπαλλήλους.

Εισφορά αλληλεγγύης

Έχει ανακοινωθεί ήδη η επέκταση για όλο το 2022 της απαλλαγής από την ειδική εισφορά αλληλεγγύης στον ιδιωτικό τομέα.

Για τις ασφαλιστικές εισφορές

Διατηρούνται και το 2022 οι μειωμένες κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες οι ασφαλιστικές εισφορές για εργοδότες και εργαζόμενους. Αυτό στην πράξη οδηγεί σε σημαντική ελάφρυνση του μη μισθολογικού κόστους για ακόμη έναν χρόνο, με άμεσες θετικές συνέπειες τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους εργοδότες.

Χιλιάδες επιδοτούμενες θέσεις από 1 Ιανουαρίου 2022 – Ξεκινά το «πρώτο ένσημο»

Δυνατότητα να προσλάβουν εργαζομένους, οι επιχειρήσεις – εργοδότες με το πρώτο ένσημο έχουν από 1 Ιανουαρίου 2022 όπως έκανε γνωστό το υπουργείο Εργασίας.

Οι επιχειρήσεις – εργοδότες που επιθυμούν να προσλάβουν εργαζόμενο μέσω του προγράμματος αυτού θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση ένταξης στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ από 1η Ιανουαρίου 2022, καθώς το εν λόγω πρόγραμμα επεκτείνεται από την ως άνω ημερομηνία για άλλες 50.000 νέες θέσεις εργασίας. Παράλληλα, υπάρχει δυνατότητα συνδυασμού με το «Πρώτο ένσημο» που ξεκινά στις αρχές του επόμενου έτους.

Ο προβλεπόμενος αριθμός των 100.000 νέων θέσεων εργασίας του «Ανοιχτού προγράμματος 100.000 νέων επιδοτούμενων θέσεων εργασίας» που υλοποιείται επιτυχώς από 1η Οκτωβρίου 2020 έχει πλήρως καλυφθεί και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατή νέα ένταξη μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2021.

Οι επιχειρήσεις – εργοδότες που επιθυμούν να προσλάβουν εργαζόμενο μέσω του προγράμματος αυτού θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση ένταξης στο ΠΣ ΕΡΓΑΝΗ από 1η Ιανουαρίου 2022, καθώς το εν λόγω πρόγραμμα επεκτείνεται από την ως άνω ημερομηνία για άλλες 50.000 νέες θέσεις εργασίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments