Διεθνή

Ρουκέτες έπληξαν το αεροδρόμιο της Βαγδάτης – Συντρίμμια αεροπλάνο

Ρουκέτες έπληξαν το αεροδρόμιο της Βαγδάτης – Συντρίμμια αεροπλάνο
Οι αστυνομικές πηγές δεν ανέφεραν άλλες ζημιές ή τραυματισμούς. Το κατεστραμμένο αεροσκάφος ήταν εκτός χρήσης αεροσκάφος της Iraqi Airways,

Ρουκέτες έπληξαν το συγκρότημα του αεροδρομίου της Βαγδάτης, τα ξημερώματα σήμερα Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022. Ένα μη χρησιμοποιημένο πολιτικό αεροπλάνο υπέστη ζημιές, όπως ανέφερε η ιρακινή αστυνομία.

Οι αστυνομικές πηγές δεν ανέφεραν άλλες ζημιές ή τραυματισμούς. Το κατεστραμμένο αεροσκάφος ήταν εκτός χρήσης αεροσκάφος της Iraqi Airways, είπαν. Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Ιράκ μετέδωσε, επικαλούμενο την αεροπορική αρχή της χώρας, ότι δεν υπήρξε καν διακοπή στις πτήσεις. 

Πηγή φωτογραφίας: ARAB NEWS

Έξι οι ρουκέτες που έπληξαν το αεροδρόμιο

Η αεροπορική βάση των ΗΠΑ, γνωστή ως Camp Victory, βρίσκεται γύρω από την περίμετρο του πολιτικού αεροδρομίου της Βαγδάτης. 

Έξι ρουκέτες εκτοξεύτηκαν τα ξημερώματα της Παρασκευής 28 Ιανουαρίου 2022, στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Βαγδάτης στο Ιράκ. Δεν υπήρξαν θύματα, αλλά προκλήθηκαν ζημιές σε πολιτικό αεροπλάνο, όπως ανέφεραν δύο πηγές ασφαλείας.

Οι έξι πύραυλοι έπεσαν σε χώρους στάθμευσης ή διαδρόμους, σύμφωνα με μία από τις πηγές. Τρεις ρουκέτες έπληξαν το διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης

Συντρίμμια πολιτικό αεροπλάνο  – Ευτυχώς εκτός χρήσης και χωρίς επιβάτες ή εργαζομένους γύρω

«Ένα πολιτικό αεροπλάνο (άδειο) χτυπήθηκε και υπέστη ζημιές», επιβεβαίωσε η πηγή.

Το κατεστραμμένο αεροσκάφος ήταν εκτός χρήσης και ήταν αεροσκάφος της Iraqi Airways, ανέφεραν. 

Ποιοι κατηγορούνται για τις επιθέσεις

Η αεροπορική βάση των ΗΠΑ, γνωστή ως Camp Victory, βρίσκεται γύρω από την περίμετρο του πολιτικού αεροδρομίου της Βαγδάτης. Οι ΗΠΑ και ορισμένοι Ιρακινοί αξιωματούχοι κατηγορούν για τις επιθέσεις τις σιιτικές πολιτοφυλακές που είναι ευθυγραμμισμένες με το Ιράν.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς τους, πρόκειται για δυνάμεις, οι οποίες αντιτίθενται στη στρατιωτική παρουσία των ΗΠΑ στην περιοχή και χτυπούν το αεροδρόμιο της  Βαγδάτης, ανά τακτά χρονικά διαστήματα  τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments