Οικονομία Άποψη

Μέτρα στήριξης: Με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια η επιδότηση στα καύσιμα

Μέτρα στήριξης: Με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια η επιδότηση στα καύσιμα
Μέτρα στήριξης: «Τρία πράγματα θα περιλαμβάνουν οι ανακοινώσεις που θα γίνουν εντός αυτής της εβδομάδας, Τετάρτη ή Πέμπτη. Πρώτα από όλα, θα έχουμε τη συνέχιση της ενίσχυσης σε ό,τι αφορά το ρεύμα και το φυσικό αέριο.

«Τρία πράγματα θα περιλαμβάνουν οι ανακοινώσεις που θα γίνουν εντός αυτής της εβδομάδας, Τετάρτη ή Πέμπτη. Πρώτα από όλα, θα έχουμε τη συνέχιση της ενίσχυσης σε ό,τι αφορά το ρεύμα και το φυσικό αέριο. Ο δεύτερος πυλώνας θα είναι η οικονομική ενίσχυση, κυρίως στους πιο αδύναμους, τους πιο ευάλωτους και ο τρίτος πυλώνας είναι η παρέμβαση στα καύσιμα.

Οριζόντιο το μέτρο ενίσχυσης σε ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικό αέριο

Ο κ. Οικονόμου, αναφορικά με την ενίσχυση στο ρεύμα και το φυσικό αέριο, επεσήμανε ότι «θα είναι οριζόντιο το μέτρο. Γίνεται προσπάθεια να είναι όσο το δυνατόν πιο αποτελεσματικό και πιο ενισχυμένο, ανάλογα και με τις δυνατότητες που έχουμε».

Απευθείας και αφορολόγητη η οικονομική ενίσχυση στα ευάλωτα νοικοκυριά

Όσον αφορά στην οικονομική ενίσχυση στους πιο ευάλωτους τόνισε πως «αυτά θα είναι χρήματα τα οποία με κάποιον τρόπο θα έρθουν απευθείας στους ανθρώπους για να τους ανακουφίσουν.

Βρίσκεται σε εξέλιξη η επεξεργασία, για να εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, για να δούμε μέχρι πού θα φτάσει η περίμετρος. Θα είναι χρήματα που, προφανώς, θα είναι αφορολόγητα, και δεν συμψηφίζονται με καμία οφειλή».

Διευρυμένα τα κριτήρια για την επιδότηση στα καύσιμα

Πρόσθεσε ακόμη πως «ο τρίτος πυλώνας είναι και η παρέμβαση στα καύσιμα. Σε ό,τι αφορά στα καύσιμα θα υπάρχει παρέμβαση που θα έχει ως αποτέλεσμα εκείνος που πηγαίνει και βάζει καύσιμα, να πληρώνει σε τιμή φθηνότερη από αυτή που αναγράφεται στην αντλία. Και εκεί θα υπάρχουν κριτήρια πιο διευρυμένα από τα κριτήρια της προηγούμενης κατηγορίας καταβολής της ενίσχυσης».

Στις διευκρινίσεις που έδωσε, απαντώντας και σε επιμέρους ερωτήματα, υπογράμμισε πως «ολοκληρώνεται ο σχεδιασμός. Πολύς κόσμος, όχι λίγος, μέσα σε μία αρκετά απλωμένη περίμετρο εισοδηματικών κριτηρίων, θα πληρώνει τα καύσιμα φθηνότερα απ’ ό,τι τα πληρώνει σήμερα.

Άρα, σε ό,τι αφορά τα καύσιμα, πάμε σε μια μεγαλύτερη περίμετρο για ιδιώτες και για επαγγελματίες, ώστε να έχει ο κόσμος μία ενίσχυση, να ανακουφιστεί από αυτές τις υψηλές τιμές».

Πρόσθεσε πως «ο τρόπος ενίσχυσης δεν θα είναι ούτε πολύπλοκος, ούτε δύσκολος, θα είναι εύχρηστος.

Θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα, για να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι.

Eπιχειρούμε να κάνουμε ενδεχομένως και μία παρέμβαση σε ό,τι αφορά και στα επαγγελματικά, για να ενισχύσουμε και τον κόσμο που παράγει, γιατί και αυτός ο κόσμος δοκιμάζεται και μετακυλύει το κόστος στην κατανάλωση. Έχουμε ένα πάρα πολύ σύνθετο και πολύπλοκο πρόβλημα. Ο κόσμος τα φέρνει δύσκολα. Περνάμε μέσα από συμπληγάδες».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments