Διεθνή

Ντμίτρο Κουλέμπα: Οι Ρώσοι απήγαγαν κι άλλο δήμαρχο

Ντμίτρο Κουλέμπα: Οι Ρώσοι απήγαγαν κι άλλο δήμαρχο

Πηγή Φωτογραφίας: Republic World,

Νέα απαγωγή δημάρχου έγινε στην Ουκρανία, σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα.

Νέα απαγωγή δημάρχου στην Ουκρανία καταγγέλλει ο Ντμίτρο Κουλέμπα.  Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, “ο δήμαρχος του Σκάντοβσκ, πόλης – λιμάνι στην περιοχή Χερσώνα της Ουκρανίας, απήχθησαν ο Αλεξάντρ Γιακόβλιεφ και ο αναπληρωτής του Γιούρι Πάλιουκ”. Και οι δύο φέρεται να συνελήφθησαν σήμερα από Ρώσους στρατιώτες.

Η Ρωσία ισχυρίστηκε ότι ελέγχει πλέον ολόκληρη την περιοχή της Χερσώνας, την οποία κατέλαβε τις πρώτες μέρες της εισβολής, αντιμετωπίζοντας προφανώς ως αντικατάσταση και όχι ως απαγωγή τις περιπτώσεις του δημάρχου και του αναπληρωτή του.

Δεν είναι η πρώτη φορά που φέρεται να απήχθησαν Ουκρανοί αξιωματούχοι από την έναρξη του πολέμου. Την περασμένη εβδομάδα απήχθη από Ρώσους ο δήμαρχος της Μελιτόπολης, Ιβάν Φεντόροφ ενώ βρισκόταν στο κέντρο αντιμετώπισης κρίσεων της πόλης. Την περασμένη Κυριακή έγινε γνωστό ότι απήχθη και ο δήμαρχος της πόλης Ντνιπρορούντνι Εβγκέν Ματβέγιεφ. Το Ντνιπρορούντνι βρίσκεται στο νότιο τμήμα της περιφέρειας Ζαπορίζια.

Η περιφερειακή διοίκηση της Ζαπορίζια στην Ουκρανία έχει ενημερώσει ότι οι Ρώσοι έχουν ήδη τοποθετήσει νέα δήμαρχο στην Μελιτόπολη.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ καταδίκασε και τις δύο απαγωγές, λέγοντας ότι “αυτές οι πράξεις εναντίον των ουκρανικών τοπικών αρχών συνιστούν μια ακόμη κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments