Οικονομία Άποψη

Κικίλιας για τουρισμό: Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά

Κικίλιας για τουρισμό: Τα πρώτα δείγματα είναι θετικά
Κικίλιας για τουρισμό: Για το καλοκαίρι και την τουριστική περίοδο αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού

Για το καλοκαίρι και την τουριστική περίοδο αναφέρθηκε ο υπουργός Τουρισμού κ. Βασίλης Κικίλιας. Ο αρμόδιος υπουργός τονίζει ότι τα πρώτα δείγματα για τον τουρισμό είναι ήδη θετικά. Ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει σημαντικό αντίβαρο στις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης, επισημαίνει στη Realnews.

Για τις επαφές με ταξιδιωτικές εταιρείες

Με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση και τον εμπλουτισμό του ελληνικού τουριστικού προϊόντος και στην κατεύθυνση αυτή, ο κ. Κικίλιας, τους προηγούμενους μήνες είχε αλλεπάλληλες επαφές με ισχυρούς παίκτες που δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα της ταξιδιωτικής βιομηχανίας, προετοιμάζοντας το έδαφος για την εκκίνηση μιας σεζόν υψηλής σημασίας για την επαναφορά των μεγεθών του ελληνικού τουρισμού στα επίπεδα του 2019.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πτήσεις από τις ΗΠΑ με προορισμό την Ελλάδα ξεκίνησαν στις 7 Μαρτίου, με τους Αμερικανούς ταξιδιώτες να γεμίζουν ήδη όχι μόνο τα ξενοδοχεία της Αθήνας αλλά και εκείνα των νησιωτικών προορισμών.

Αεροδρόμια: Με καλούς οιωνούς ξεκίνησε η σεζόν για τον κλάδο των αερομεταφορών

Με θετικά μηνύματα και οιωνούς ξεκίνησε η σεζόν για τις αερομεταφορές με τα αεροδρόμια όπως δείχνουν τα στοιχεία να έχουν αυξημένη επιβατική κίνηση ακόμη και το Μάρτιο. Παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία και την γενικότερη αβεβαιότητα που επικρατεί υπάρχει μια πιο αισιόδοξη εικόνα.

Από τον προηγούμενο μήνα Μάρτιο οι αφίξεις ανήλθαν στο 72% αυτών του 2019 για την περίπτωση του Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, και στο 78% του αντίστοιχου μήνα του 2019 για την περίπτωση των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που διαχειρίζεται η Fraport Greece (Άκτιο, Χανιά, Κέρκυρα, Καβάλα, Κεφαλονιά, Θεσσαλονίκη, Ζάκυνθος, Κως, Μυτιλήνη, Μύκονος, Ρόδος, Σάμος, Σαντορίνη, Σκιάθος).

Ο συνολικός αριθμός των διακινηθέντων επιβατών σύμφωνα με τα στοιχεία της ΥΠΑ, ανήλθε τον Μάρτιο στους 1.893.398, παρουσιάζοντας άνοδο +365,3% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2021, όπου είχαν διακινηθεί 406.879 επιβάτες και αναπληρώνοντας το 75,5% της κίνησης που καταγράφηκε την προ πανδημική χρονιά του 2019 όπου είχαν διακινηθεί 2.506.304 επιβάτες.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments