Οικονομία Άποψη

Ρεύμα νέα μέτρα: Νέο πακέτο στήριξης 650 εκατομμύρια – Τι θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες

Ρεύμα νέα μέτρα: Νέο πακέτο στήριξης 650 εκατομμύρια – Τι θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ρεύμα νέα μέτρα: Είναι δεδομένο πως η στήριξη θα συνεχιστεί και το Μάιο καθώς συνεχίζεται η ενεργειακή κρίση που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Νέο πακέτο στήριξης συνολικά 650 εκατομμυρίων αναμένεται να είναι αυτό που θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα από τα κυβερνητικά στελέχη. Είναι δεδομένο πως η στήριξη θα συνεχιστεί και το Μάιο καθώς συνεχίζεται η ενεργειακή κρίση που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ο πρωθυπουργός με άρθρο του στην εφημερίδα Real News τόνισε πως αν δεν δοθεί ευρωπαϊκή απάντηση θα υπάρξει άμεση εθνική βοήθεια τόσο στο ρεύμα όσο και στο φυσικό αέριο. “Η κυβέρνηση έχει στηρίξει και θα συνεχίσει να στηρίζει τους καταναλωτές ενέργειας μέσα από ένα σχήμα επιδοτήσεων. Έχω πει ότι, σε περίπτωση που δεν υπάρξει κάποια ευρωπαϊκή απάντηση σε αυτό το πρόβλημα, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να λάβει σημαντικά πρόσθετα μέτρα, έτσι ώστε να απορροφήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ποσοστό της αύξησης των λογαριασμών της ηλεκτρικής ενέργειας, εξαντλώντας στα όρια τους τα δημοσιονομικά περιθώρια. Θα ανακοινώσω τη δέσμη των προτάσεων” σημείωσε χαρακτηριστικά.

Έτσι αναμένεται να παραταθεί η επιδότηση του ηλεκτρικού ρεύματος ενώ παρατάθηκε και η επιδότηση του πετρελαίου κίνησης. Παρέμβαση αναμένεται και για το φυσικό αέριο. Επίσης μέσα στον Μάιο θα γίνει και η χορήγηση των ηλεκτρονικών καρτών καυσίμων, όποτε η στήριξη ανεβαίνει στο ποσό των 650 εκατ. ευρώ.

Οικονόμου: Δεν θα ξαναδούμε λογαριασμό που θα είναι τέσσερις και πέντε φορές πάνω

Για την ενεργειακή ακρίβεια και τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος μίλησε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος τόνισε πως «δεν θα ξαναδούμε λογαριασμό που θα είναι τέσσερις και πέντε φορές πάνω». Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε επίσης πως τα όποια υπερκέρδη έχουν προκύψει -τα οποία μάλιστα έχουν εντοπιστεί από τη ΡΑΕ- θα επιστραφούν στον κόσμο.

Εξήγησε, μάλιστα, πως με όσο δημοσιονομικό χώρο δημιουργήθηκε και όποια δυνατότητα υπάρχει θα γίνει δεύτερη παρέμβαση από την κυβέρνηση, από την οποία θα πέσει δραματικά η τιμή του ρεύματος.

Επίδομα βενζίνης: Όλα τα ΑΦΜ μπορούν να υποβάλλουν από αιτήσεις

Από χθες όλοι οι πολίτες ανεξαρτήτως λήγοντος αριθμού ΑΦΜ μπορούν να κάνουν αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων. Μετά από την υποβολή αιτήσεων θα αντλούνται αυτόματα στοιχεία για το όχημα (ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας) και τον οδηγό (εισόδημα κλπ). Κάντε την αίτηση ΕΔΩ

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments