Οικονομία Άποψη

Κώστας Σκρέκας: Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να περιμένουν τις Ευρωπαϊκές αποφάσεις

Κώστας Σκρέκας: Τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να περιμένουν τις Ευρωπαϊκές αποφάσεις
Κώστας Σκρέκας: Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να περιμένουν τις Ευρωπαϊκές αποφάσεις γι’ αυτό γίνονται καθημερινά συσκέψεις προκειμένου το θέμα να αντιμετωπιστεί.

Το σχέδιο για τη μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος, προετοιμάζει η κυβέρνηση σε καθημερινές συσκέψεις όπως αυτή που έγινε χθες στο Μέγαρο Μαξίμου και όπως δήλωσε ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, οι ανακοινώσεις θα γίνουν από τον πρωθυπουργό όταν θα είναι όλα έτοιμα. Ο κ. Σκρέκας τόνισε ότι τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις δεν μπορούν να περιμένουν τις Ευρωπαϊκές αποφάσεις γι’ αυτό γίνονται καθημερινά συσκέψεις προκειμένου το θέμα να αντιμετωπιστεί.

Ο υπουργός χαρακτήρισε πάρα πολύ καλή τη δουλειά που έχει γίνει από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και επανέλαβε πως όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός, όποια υπερκέρδη προκύψουν από τους παρόχους, θα επιστραφούν αμέσως στους καταναλωτές.

Σχέδιο για τη στήριξη 7,5 εκατομμυρίων καταναλωτών – Πλαφόν και μέτρα σε 2 δόσεις

Λίγες ώρες απομένουν ακόμη μέχρι να ανακοινωθούν τα νέα μέτρα από την κυβέρνηση για τη μείωση των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος. Η κυβέρνηση αυτή τη φορά εξετάζει ένα σχέδιο για τη στήριξη 7,5 εκατομμυρίων καταναλωτών και πλαφόν στην τιμή του ρεύματος. Το πακέτο των παρεμβάσεων που θα τρέξει από την 1η Ιουνίου μέχρι το τέλος του 2022 θα αφορά τις 7,5 εκατομμύρια παροχές ρεύματος οικιακών καταναλωτών, ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων. Σκοπός είναι η μείωση της τιμής στα 0,15 με 0,16 ευρώ/κιλοβατώρα.

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σε δύο φάσεις. Με την τελευταία μηνιαία επιχορήγηση η τιμή της κιλοβατώρας υποχώρησε τον περασμένο μήνα στα 0,21 με 0,27 ευρώ/κιλοβατώρα και για τις καταναλώσεις μέχρι 300 κιλοβατώρες μηνιαίως καθηλώθηκε στα επίπεδα των 0,15 ευρώ/κιλοβατώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments