Ελλάδα

Blackout Challenge: Τι είναι το “φονικό” παιχνίδι του TikTok- Φόβοι ότι ήρθε στην Ελλάδα

Blackout Challenge: Τι είναι το “φονικό” παιχνίδι του TikTok- Φόβοι ότι ήρθε στην Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: dexerto

Την ανησυχία των γονιών παγκοσμίως έχει προκαλέσει η νέα μόδα του TikTok και το θανατηφόρο παιχνίδι Blackout Challenge, που φαίνεται να έχει φτάσει και στην Ελλάδα

Καμπανάκια κινδύνου έχουν σημάνει στους γονείς εξαιτίας μίας νέας επικίνδυνης όσο και θανατηφόρας μόδας που έχει εμφανιστεί στο δημοφιλές Tik Tok. Πρόκειται για Blackout Challenge, το οποίο είναι πολύ πιθανό να έφτασε και στην Ελλάδα, καθώς υπάρχουν υποψίες μετά την αυτοκτονία ενός ανήλικου την περασμένη εβδομάδα, η οποία προκάλεσε εισαγγελική παρέμβαση.

Οι επιληπτικές κρίσεις και οι κακώσεις έχουν αυξηθεί τις τελευταίες μέρες σε ολόκληρο τον κόσμο, λόγω του Blackout Challenge. Πρόκειται για ένα επικίνδυνο παιχνίδι που «τρέχει» στο Tik Tok και έχει προκαλέσει ανησυχία στους γονείς..

Τι είναι το Blackout Challenge

Το «Blackout Challenge» είναι μια «δοκιμασία» στην οποία υποβάλλονται έφηβοι από όλο τον κόσμο προκαλώντας ασφυξία στον εαυτό τους, μέχρι να χάσουν προσωρινά τις αισθήσεις τους και στη συνέχεια να ανεβάσουν τη στιγμή που τις ανακτούν ξανά, στη γνωστή πλατφόρμα.

Αυτό μπορεί να οδηγήσει τα παιδιά να χτυπήσουν το κεφάλι τους όταν πέφτουν, ή να υποστούν επιληπτικές κρίσεις ή εγκεφαλική βλάβη. Μάλιστα, αρκετά παιδιά έχουν χάσει τη ζωή τους από το άκρως επικίνδυνο «παιχνίδι θανάτου».

Το challenge ουσιαστικά καλεί τα παιδιά να ανεβάσουν στο Tik Tok το βίντεο από τη στιγμή που χάνουν τις αισθήσεις τους μέχρι που θα συνέλθουν. Κάποια παιδιά χρησιμοποιούν κορδόνια παπουτσιών, σχοινιά ή σεντόνια για προκαλέσουν ασφυξία στον εαυτό τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments