Οδηγός

Fuel pass 2: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα gov.gr για νέα αίτηση

Fuel pass 2: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα gov.gr για νέα αίτηση
Fuel pass 2: Η ενίσχυση απευθύνεται σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια πολίτες

Τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης στα καύσιμα, με το ενισχυμένο Fuel Pass εξειδίκευσε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Η ενίσχυση απευθύνεται σε περισσότερους από 3 εκατομμύρια πολίτες  ενώ θα υπάρξει και μια ξεχωριστή παρέμβαση για αγρότες.

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα

Για να δοθεί η ενίσχυση θα πρέπει να γίνει αίτηση στην πλατφόρμα gov.gr όπως την προηγούμενη φορά. Η πλατφόρμα θα ανοίξει τέλος Ιουλίου. Κάθε όχημα μπορεί να δηλωθεί μόνο από ένα φυσικό πρόσωπο ενώ κάθε φυσικό πρόσωπο μπορεί να δηλώσει μόνο ένα όχημα. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις για να πάρει κάποιος το επίδομα βενζίνης δεν πρέπει να οφείλονται τέλη κυκλοφορίας και το όχημα να είναι σε χρήση.

Ποια τα ποσά για το επίδομα βενζίνης

  • Σε ηπειρωτική περιοχή: 65 ευρώ χωρίς κάρτα 80 με κάρτα
  • Σε νησιωτική (και την Κρήτη): 85 ευρώ χωρίς κάρτα 100 ευρώ με κάρτα.
  • Μοτοσικλέτες σε ηπειρωτική περιοχή: 45 ευρώ χωρίς κάρτα 60 με κάρτα
  • Μοτοσικλέτες σε νησιωτική περιοχή: 55 ευρώ χωρίς κάρτα 70 με κάρτα.

«Συνεπώς η επιδότηση καυσίμου ανέρχεται σε 44 λεπτά το λίτρο σε ηπειρωτική περιοχή και 56 λεπτά το λίτρο σε ηπειρωτική περιοχή», υπογράμμισε ο υπουργός.

Τι δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών

  • 1. Ενισχύουμε κάρτα καυσίμων για Ιούλιο, Αύγουστο, Σεπτέμβριο. Αφορά σε φυσικά πρόσωπα με δηλωθέν οικογενειακό εισόδημα το 2021 ως 30.000, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε μέλος του νοικοκυριού, ως τα 45.000 ευρώ. Με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια, οι δυνητικοί δικαιούχοι είναι 3,1 εκατομμύρια από τους 3,5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχημάτων. Για τους δικαιούχους που επιλέγουν τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας, το ποσό ενίσχυσης προσαυξάνεται κατά 15 ευρώ έναντι 5 ευρώ που ίσχυε με την προηγούμενη επιδότηση.
  • Η επιδότηση για αυτοκίνητο σε ηπειρωτική περιοχή με τη χρήση κάρτας, ανέρχεται στα 80 ευρώ για το τρίμηνο από 45 ευρώ που ίσχυε. Για τις νησιωτικές περιοχές, η επιδότηση ανέρχεται στα 100 ευρώ ανά τρίμηνο από τα 55 που ίσχυε. Για ιδιοκτήτες μοτοσυκλετών, η επιδότηση ανέρχεται στα 60 ευρώ για ηπειρωτική περιοχή και 70 ευρώ σε νησιωτική περιοχή.
  • Η επιδότηση απομειώνει τις αυξήσεις στη βενζίνη κατά 44 λεπτά του ευρώ σε ηπειρωτική και περιοχή και 56 λεπτά σε νησιωτική περιοχή και ρίχνει την τιμή κάτω από τα 2 ευρώ, το συνολικό κόστος της παρέμβασης στη βενζίνη ανέρχεται σε 200 εκατ. ευρώ.
  • Επιδοτούμε το ντίζελ με 12 λεπτά το λίτρο στην πηγή, ώστε το όφελος να ανέβει στα 15 λεπτά. Το κόστος είναι στα 115 εκατ. ευρώ. Το συνολικό κόστος του «Fuel Pass 2» ανέρχεται στα 315 εκατ. ευρώ.
  • Επιστρέφουμε εντός Αυγούστου αντί για τον Νοέμβριο, τον ΕΦΚ στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Πρέπει να υποβάλλουν αίτημα στη σχετική πλατφόρμα, δηλώνοντας την αξία του πετρελαίου που αγόρασαν το πρώτο εξάμηνο του 2022. Προϋπόθεση για την ενίσχυση είναι η δήλωση ΟΣΔΕ και για το έτος 2022. Το κόστος εκτιμάται στα 60 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments