Γεωπολιτικά

Νοτιοδυτικά της Κύπρου θα ενεργήσει το τουρκικό γεωτρύπανο;

Νοτιοδυτικά της Κύπρου θα ενεργήσει το τουρκικό γεωτρύπανο;

Πηγή Φωτογραφίας: Naftemporiki

Στα νοτιοδυτικά της Κύπρου φαίνεται ότι προετοιμάζεται να ενεργήσει το τέταρτο γεωτρύπανο της Τουρκίας, λόγω του νέου ενεργειακού κοιτάσματος

Στα νοτιοδυτικά της Κύπρου φαίνεται ότι προετοιμάζεται να ενεργήσει το τέταρτο γεωτρύπανο της Τουρκίας, λόγω του νέου ενεργειακού κοιτάσματος.

Το κοίτασμα αυτό εντοπίζεται στη θάλασσα 6 της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Κύπρου. Πρόκειται για θαλασσοτεμάχιο της κυπριακής ΑΟΖ, το οποίο βρίσκεται στα νοτιοδυτικά της μαρτυρικής νήσου.

Στην ένδειξη αυτή συμβάλλει το ότι η κοινοπραξία Eni – Total έχει εντοπίσει ένα νέο κοίτασμα σε αυτό το τμήμα της ΑΟΖ της Κύπρου.

Η Τουρκία έχει ανάγκη από ενεργειακά κοιτάσματα και ενδιαφέρεται να πληροφορηθεί σε ποιο μέρος της ευρύτερης «Γαλάζιας Πατρίδας» είναι σκόπιμο να κινηθεί την προσεχή Τρίτη, οπότε και θα γίνει ο απόπλους του «Αμπντουλαχίμ Καν», παρουσία και του Τούρκου Προέδρου, Ερντογάν.

Υπενθυμίζεται ότι Eni και Total είναι μία εξαιρετικά σημαντική ιταλογαλλική ενεργειακή κοινοπραξία.

Σημειώνεται ακόμη ότι Eni και η Total έχουν συνάψει ειδική άδεια και Συμφωνία Συνεργασίας Ε&Α για την Τεχνολογία Eni Slurry (EST) και έχουν ξεκινήσει να συνεργάζονται για την αξιολόγηση και την προσαρμογή της τεχνολογίας στις απαιτήσεις της Total. Η τεχνολογία Eni Slurry Technology (EST) είναι η πιο πρόσφατη διαδικασία διύλισης για τη μετατροπή της βαριάς πρώτης ύλης σε ελαφρύτερα εξαρτήματα. Αναπτύχθηκε εξ ολοκλήρου στην Ιταλία από την Eni R&D και εφαρμόζεται στο διυλιστήριο Sannazzaro από το 2013.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments