Διεθνή

Μπορέλ για επίθεση Ρούσντι: Η διεθνής απόρριψη τέτοιων εγκληματικών ενεργειών είναι ο μόνος δρόμος για ειρήνη

Μπορέλ για επίθεση Ρούσντι: Η διεθνής απόρριψη τέτοιων εγκληματικών ενεργειών είναι ο μόνος δρόμος για ειρήνη

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Μπορέλ για επίθεση Ρούσντι: Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ καταδικάζει "απερίφραστα" την επίθεση κατά του συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντι

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Ζοζέπ Μπορέλ καταδικάζει “απερίφραστα” την επίθεση κατά του συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντι, γράφει σε μήνυμά του στο Twitter.

“Η διεθνής απόρριψη τέτοιων εγκληματικών ενεργειών, που παραβιάζουν θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες, είναι ο μόνος δρόμος προς έναν καλύτερο και πιο ειρηνικό κόσμο”, δηλώνει ο Μπορέλ στο μήνυμά του.

Σαλμάν Ρούσντι: Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατηγορείται ο δράστης

Ο άνδρας που είναι ύποπτος για την επίθεση κατά του Βρετανοαμερικανού συγγραφέα Σαλμάν Ρούσντι κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και επίθεση, δήλωσαν σήμερα Σάββατο [13/8] οι εισαγγελείς.

“Το άτομο που ευθύνεται για την επίθεση χθες, ο Χάντι Ματάρ, κατηγορείται πλέον επίσημα για απόπειρα δολοφονίας δεύτερου βαθμού και επίθεση δεύτερου βαθμού”, δήλωσε ο εισαγγελέας της κομητείας Τσοτόκουα, Τζέισον Σμιντ, σε ανακοίνωση που εκδόθηκε.

“Του απαγγέλθηκαν αυτές οι κατηγορίες τη χθεσινή νύχτα και προφυλακίστηκε χωρίς εγγύηση”, προστίθεται στην ανακοίνωση. salman-rushdie-1

Ιράν: Ο συντηρητικός τύπος συγχαίρει τον δράστη

Η δολοφονική επίθεση με μαχαίρι που δέχθηκε χθες ο Βρετανός συγγραφέας Σαλμάν Ρουσντί, καταγγέλθηκε σε όλο τον κόσμο, με μόνη εξαίρεση το Ιράν. Ο συγγραφέας των «Σατανικών Στίχων» έχει γίνει στόχος ενός φετφά, ενός διατάγματος δολοφονίας, εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια.

Η κύρια ιρανική υπερσυντηρητική εφημερίδα, η «Kayhan» συγχαίρει τον δράστη. «Συγχαρητήρια σε αυτόν τον θαρραλέο και συνειδητοποιημένο άνθρωπο που επιτέθηκε στον αποστάτη και στον μοχθηρό Σαλμάν Ρουσντί», γράφει η εφημερίδα, το αφεντικό της οποίας διορίζεται από τον Ανώτατο Οδηγό του Ιράν, Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ. «Ας φιλήσουμε το χέρι εκείνου που έσκισε το λαιμό του εχθρού του Θεού με το μαχαίρι», συνεχίζει το δημοσίευμα. salman-rushdie-katheti1

Οι ιρανικές αρχές μέχρι στιγμής δεν έχουν σχολιάσει επίσημα την απόπειρα δολοφονίας του 75χρονου διανοούμενου.

Ακολουθώντας την επίσημη καθεστωτική γραμμή, όλα τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης χαρακτήρισαν τον Σαλμάν Ρουσντί «απόστολο», εκτός από την «Etemad», μια μεταρρυθμιστική εφημερίδα. Η καθημερινή εφημερίδα «Ιράν», μια αμιγώς καθεστωτική εφημερίδα, εκτίμησε ότι «ο λαιμός του διαβόλου χτυπήθηκε από ξυράφι».

«Ο Ρουσντί είναι ένα πιόνι της αυτοκρατορίας που υποδύεται τον μυθιστοριογράφο της μεταπολίτευσης», προσθέτει ο συντάκτης του κειμένου, ο οποίος συμπληρώνει: «Δεν είναι περίεργο το γεγονός ότι, καθώς πλησιάζουμε σε μια πιθανή πυρηνική συμφωνία, οι Ηνωμένες Πολιτείες ισχυρίζονται ότι σχεδιάστηκε μια επίθεση στον Μπόλτον (πρώην σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου)».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments