Πολιτική

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι: Έφτιαξαν νέο χάρτη κατοχή εδαφών από Ελλάδα και Συρία [pic]

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι: Έφτιαξαν νέο χάρτη κατοχή εδαφών από Ελλάδα και Συρία [pic]

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι: Για μία ακόμα φορά οι Τούρκοι Πανεπιστημιακοί βάλλονται κατά της Ελλάδος, θέλοντας να δείξουν πως είναι ανώτεροι, βγάζοντας έναν επεκτατισμό άνευ προηγουμένου

Για μία ακόμα φορά οι Τούρκοι Πανεπιστημιακοί βάλλονται κατά της Ελλάδος, θέλοντας να δείξουν πως είναι ανώτεροι, βγάζοντας έναν επεκτατισμό άνευ προηγουμένου.

Πιο συγκεκριμένα  καθηγητής Τουργκούτ Τοκ του πανεπιστημίου του Παμούκαλε (πόλη στην επαρχία Ντένιζλι) είναι ταυτόχρονα και πρόεδρος του παραρτήματος Ντένιζλι (πόλη και πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας, στη νοτιοδυτική Τουρκία) των Γκρίζων Λύκων, δημιούργησε έναν χάρτη για το πως φαντάζεται τη χώρα του.

Για την ακρίβεια έχει βάλει ως τουρκικά εδάφη σχεδόν όλα τα νησιά του Αιγαίου, την Κρήτη, καθώς και την Κύπρο, όπου μάλιστα τον ανάρτησε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter και στη λεζάντα γράφει τα εξής:

«Ίσως αύριο, ίσως κοντά στο αύριο…» και «Άλλοι χαράσσουν τον χάρτη αυτών που ζητάνε πρώτα άδεια» και παράλληλα προσθέτει: «Ζήτω η ανεξάρτητη Τουρκμενική Δημοκρατία», εννοώντας εδάφη τα οποία η Τουρκία θέλει ν’ αρπάξει από τη Συρία (με μπλε χρώμα στον χάρτη).

Φέρνει πολύ στο χάρτη του Μπαχτσελί

Προηγήθηκε στις αρχές Ιουλίου η πρόκληση και πάλι των Γκρίζων Λύκων με «τουρκικό» χάρτη που περιελάμβανε τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Τον χάρτη έκανε δώρο στον Ντεβλέτ Μπαχτσελί, επικεφαλής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ), η εθνικιστική οργάνωση «Γκρίζοι Λύκοι».

Ο Μπαχτσελί, ακροδεξιός κυβερνητικός εταίρος του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είναι ουσιαστικά αρχηγός και αυτής της οργάνωσης, ενώ επισκέφθηκε την έδρα των «Γκρίζων Λύκων» και είχε συνάντηση με στελέχη τους.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο – τυπικός – αρχηγός της εθνικιστικής οργάνωσης Αχμέτ Γιγίτ Γιλντιρίμ, επίσης ανώτατο στέλεχος του ακροδεξιού συγκυβερνώντος κόμματος ΜΗΡ, δώρισε τον πίνακα με τον επίμαχο χάρτη στον Μπαχτσελί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments