Οδηγός

ΟΑΕΔ επίδομα: Η απόφαση για το επίδομα εργασίας 300 ευρώ

ΟΑΕΔ επίδομα: Η απόφαση για το επίδομα εργασίας 300 ευρώ

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Δημοσιεύθηκε η απόφαση του διοικητή της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) για τις νέες υποχρεώσεις των ανέργων

Δημοσιεύθηκε η απόφαση του διοικητή της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) για τις νέες υποχρεώσεις των ανέργων που προκύπτουν από το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας. Σύμφωνα με την απόφαση που δημοσιεύθηκε στο Εθνικό Τυπογραφείο και φέρει την υπογραφή του διοικητή της ΔΥΠΑ, Σπύρου Πρωτοψάλτη, ρυθμίζεται το πλαίσιο υποχρεώσεων της ΔΥΠΑ προς τους ανέργους όσο και των ανέργων προς τη ΔΥΠΑ με σκοπό να συνεχίσουν να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας αλλά και το νέο “μπόνους” από το επίδομα εργασίας ύψους 300 ευρώ.

Ποιοι θα πάρουν το νέο επίδομα

Ειδικότερα, η η Δ.ΥΠ.Α. προσφέρει στους αναζητούντες εργασία, που εγγράφονται στο Ψηφιακό Μητρώο Δ.ΥΠ.Α., τις εξής παροχές και υπηρεσίες:

  • Καταβολή επιδομάτων και χρηματικών ενισχύσεων προς τους ανέργους. Ειδικότερα, καταβάλλει το επίδομα ανεργίας, το ειδικό εποχιακό βοήθημα, το επίδομα μακροχρόνια ανέργου, ενίσχυση στους αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολούμενους, την εφάπαξ χρηματική παροχή 300 ευρώ (επίδομα εργασίας) και την παράταση καταβολής του επιδόματος ανεργίας, καθώς και λοιπά επιδόματα, βοηθήματα, ενισχύσεις ή παροχές

Υποχρεώσεις ανέργων

1. Για την εγγραφή και την παραμονή στο Ψηφιακό Μητρώο Δ.ΥΠ.Α., ο αναζητών εργασία υποχρεούται να αναζητεί ενεργά εργασία. Θεωρείται ότι αναζητεί ενεργά εργασία ιδίως όταν:

α) Αποδέχεται προσφερόμενη θέση εργασίας, εφόσον είναι σύμφωνη με το Ψηφιακό ΑΣΔ.

β) Συμμετέχει σε προγράμματα και δράσεις συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης και απασχόλησης που υποδεικνύονται από τη Δ.ΥΠ.Α.

γ) Συνεργάζεται με τον εργασιακό σύμβουλο, ιδίως κατά την κατάρτιση ή αναθεώρηση του Ψηφιακού ΑΣΔ. 2. Επιπλέον, στο πλαίσιο της ενεργού αναζήτησης εργασίας, και προς εκπλήρωση των ως άνω προϋποθέσεων, ο αναζητών εργασία, είναι αναγκαίο να προβαίνει ιδίως σε μία ή περισσότερες από τις παρακάτω ενέργειες:

  • α) συνεργασία με τη Δ.ΥΠ.Α. ή άλλο δημόσιο φορέα ή ιδιωτικό γραφείο ευρέσεως εργασίας με σκοπό την εύρεση εργασίας,
  • β) αποστολή αίτησης πρόσληψης ή και βιογραφικών σημειωμάτων απευθείας σε εργοδότες,
  • γ) διερεύνηση προοπτικών εργασίας μέσω συμμετοχής σε δράσεις συνδικάτων ή επιμελητηρίων ή άλλων φορέων,
  • δ) δημοσίευση έντυπων ή ηλεκτρονικών αγγελιών ή ανταπόκριση σε αγγελίες,
  • ε) συμμετοχή σε δοκιμασία, διαγωνισμό ή συνέντευξη που στοχεύει σε πρόσληψη,
  • στ) συμμετοχή σε προγράμματα συμβουλευτικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης,
  • ζ) συμμετοχή σε προγράμματα ανάληψης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών ή σε άλλες δράσεις ανάπτυξης επιχειρηματικών δεξιοτήτων ή ενέργειες για την εξασφάλιση επαγγελματικών αδειών, άλλων αδειών ή χρηματοδοτικών πόρων στο πλαίσιο της αυτοαπασχόλησης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments