Διεθνή

Ινδονησία: Πολύνεκρη τραγωδία σε ποδοσφαιρικό αγώνα – Ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου πάνω από 120 άνθρωποι

Ινδονησία: Πολύνεκρη τραγωδία σε ποδοσφαιρικό αγώνα – Ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου πάνω από 120 άνθρωποι

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Στους 174 οι νεκροί σύμφωνα με νεότερο απολογισμό στη χειρότερη τραγωδία στην παγκόσμια ιστορία του ποδοσφαίρου

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των θυμάτων στην Ινδονησία κατά τη διάρκεια ποδοσφαιρικού αγώνα.

Οι νεκροί σύμφωνα με νεότερο απολογισμό ανήλθαν σε 174 και περίπου 180 τραυματίστηκαν, όταν πανικόβλητοι οπαδοί ποδοπατήθηκαν και καταπλακώθηκαν στην προσπάθειά τους να φύγουν κατά τη διάρκεια ταραχών, ανακοίνωσε η αστυνομία την Κυριακή, σε κάτι που φαίνεται να είναι ένα από τα οι χειρότερες καταστροφές στα γήπεδα στον κόσμο .

Όταν οι οπαδοί της ηττημένης γηπεδούχου ομάδας εισέβαλαν στο γήπεδο στην επαρχία Ανατολικής Ιάβας το βράδυ του Σαββάτου για να εκφράσουν την απογοήτευσή τους, οι αστυνομικοί έριξαν δακρυγόνα σε μια προσπάθεια να ελέγξουν την κατάσταση, προκαλώντας ταραχή και κρούσματα ασφυξίας, είπε στους δημοσιογράφους ο αρχηγός της αστυνομίας της Ανατολικής Ιάβας, Νίκο Αφίντα.

Βίντεο από τοπικά ειδησεογραφικά κανάλια έδειξαν οπαδούς να τρέχουν στον αγωνιστικό χώρο στο στάδιο στο Malang μετά την ήττα της Arema FC από την Persebaya Surabaya. Διακρίνονται συμπλοκές, με δακρυγόνα στον αέρα.

Οι εικόνες έδειχναν ανθρώπους που φαινόταν να έχουν χάσει τις αισθήσεις τους να παρασύρονται από άλλους θαυμαστές.

Ο επικεφαλής ενός από τα νοσοκομεία της περιοχής που νοσηλεύουν ασθενείς είπε στο Metro TV ότι ορισμένα από τα θύματα είχαν υποστεί εγκεφαλικές κακώσεις και ότι στους νεκρούς περιλαμβάνεται και ένα πεντάχρονο παιδί.

Το διοικητικό όργανο του παγκόσμιου ποδοσφαίρου FIFA διευκρινίζει στους κανονισμούς ασφαλείας του ότι δεν πρέπει να φέρουν ή να χρησιμοποιούνται πυροβόλα όπλα ή «αέριο ελέγχου του πλήθους» από την αστυνομία.

Το κορυφαίο πρωτάθλημα της Ινδονησίας BRI Liga 1 ανέστειλε τους αγώνες για μια εβδομάδα και είχε ξεκινήσει έρευνα, ανακοίνωσε η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Ινδονησίας.

Μεταξύ των παγκόσμιων καταστροφών στα γήπεδα, 96 οπαδοί της Λίβερπουλ συντρίφθηκαν μέχρι θανάτου στη Βρετανία τον Απρίλιο του 1989, όταν ένας υπερπλήρης και περιφραγμένος χώρος κατέρρευσε στο στάδιο Χίλσμπορο στο Σέφιλντ.

Η Ινδονησία έχει προγραμματιστεί να φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο της FIFA κάτω των 20 ετών τον Μάιο και τον Ιούνιο του επόμενου έτους. Είναι επίσης μία από τις τρεις χώρες που υποβάλλουν υποψηφιότητα για να διοργανώσουν το Ασιατικό Κύπελλο του επόμενου έτους, το αντίστοιχο της ηπείρου με το Euro, αφού η Κίνα αποχώρησε ως οικοδέσποινα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments