Διεθνή

Καταγγελίες και σκάνδαλα συσπειρώνουν την αντιπολίτευση στην Τουρκία

Καταγγελίες και σκάνδαλα συσπειρώνουν την αντιπολίτευση στην Τουρκία

Πηγή Φωτογραφίας: avgi.gr

Το ζήτημα της συσπείρωσης των αντιπολιτευτικών πολιτικών δυνάμεων και της κοινής καθόδου τους στις επόμενες προεδρικές εκλογές είναι ένα θέμα, το οποίο συγκεντρώνει περιορισμένες πιθανότητες εμπειρικής επαλήθευσης.

Το ζήτημα της συσπείρωσης των αντιπολιτευτικών πολιτικών δυνάμεων και της κοινής καθόδου τους στις επόμενες προεδρικές εκλογές είναι ένα θέμα, το οποίο συγκεντρώνει περιορισμένες πιθανότητες εμπειρικής επαλήθευσης. Οι ιδεολογικές και προγραμματικές αποκλίσεις είναι σημαντικές και, σε ορισμένες περιπτώσεις, φαντάζουν σχεδόν χαώδεις. Ωστόσο, οι καταγγελίες για σκάνδαλα και η συγκάλυψή τους από το καθεστώς Ερντογάν πυκνώνουν εδώ και τρεις ημέρες και πρωταγωνιστούν στον γειτονικό και, κυρίως, στον ευρωπαϊκό Τύπο, με αποτέλεσμα αντιπολιτευτικές δυνάμεις να προγραμματίζουν κοινές, αντικυβερνητικές δράσεις.

Στο προσκήνιο επανέρχεται για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις ημέρες, η περίπτωση μιας γυναίκας που υπέβαλε μήνυση πριν από τρία χρόνια κατά του πρώην συζύγου της και των γονιών του, τους οποίους κατηγορεί ότι την  πάντρεψαν βίαια όταν ήταν έξι ετών, έχει προκαλέσει κατακραυγή στην Τουρκία. Η γυναίκα στρέφεται εκ νέου κατά της κυβέρνησης, στην οποία προσάπτει ασύγγνωστη επιείκεια.

Σε έναν πρώτο χρόνο, η ένταση κορυφώθηκε προχθές στο τουρκικό κοινοβούλιο, όταν βουλευτές της αντιπολίτευσης διαμαρτυρήθηκαν έντονα κατά των υπουργών που κατηγορούνται για αδράνεια σχετικά με υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών.

Πολλοί βουλευτές χτύπησαν δυνατά τα κοινοβουλευτικά έδρανα και ζήτησαν την παραίτηση, ακόμη και με πλακάτ, της υπουργού Οικογένειας Ντέρια Γιανίκ.  Όταν τον λόγο έλαβε ο υπουργός Εσωτερικών και δελφίνος του κυβερνώντος κόμματος,, Σουλεϊμάν Σοϊλού, βουλευτές άρχισαν να πετούν ακόμη και πλακάτ σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Το θύμα, το οποίο είναι σήμερα 24 ετών και διαζευγμένο, έχει υποβάλει μήνυση, μεταξύ άλλων, και κατά του πρώην συζύγου της. Ο πατέρας αυτής της γυναίκας είναι πρόσωπο με σημαντική επιρροή σε θρησκευτική αδελφότητα, μέλος της οποίας είναι και ο πρώην σύζυγος.

Η τουρκική αντιπολίτευση δεν σταμάτησε όμως στα προχθεσινά επεισόδια.

Απεναντίας, συνεχίζει να κατηγορεί την κυβέρνηση Ερντογάν για επιείκεια προς τις θρησκευτικές αδελφότητες, υποστηρίζοντας ότι αυτή δεν λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των ανηλίκων που εμπιστεύονται οι γονείς τους σε αυτές τις ομάδες.

Σήμερα, η αντιπαράθεση αναθερμαίνεται και πάλι, ιδίως με πολιτικές δηλώσεις και με «μάχη αναρτήσεων» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το αντικείμενο παραμένει αυτό της σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών και η βία που ασκείται εναντίον του γυναικείου πληθυσμού. Οι απειλές εναντίον του καθεστώτος Ερντογάν και του κυβερνώντος κόμματος AKP συνεχίζονται και, μάλιστα, με περισσότερο οξύ ύφος, χωρίς να λείπουν και οι ονοματολογίες. Οι αντιπολιτευτικές δυνάμεις συσπειρώνονται γύρω από το λεπτό κοινωνικό ζήτημα, με τις πολιτικές προεκτάσεις, ενώ η κυβέρνηση και τα κατασταλτικά όργανα της γείτονος «απαντούν» ακόμη και με το «κατέβασμα» αναρτήσεων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments