Policy Briefs

Γαλλία: 5 εκατ. φυλλάδια κατά της έμφυλης βίας

Γαλλία: 5 εκατ. φυλλάδια κατά της έμφυλης βίας

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο

Τα στοιχεία για την ανασφάλεια των γυναικών λόγω της άσκησης έμφυλης βίας είναι ανησυχητικά και το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας ξεκινά εξόρμηση για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

Η εκστρατεία πρόληψης του υπουργείου Εσωτερικών έρχεται σε μια εποχή που μόλις περισσότερο από το ένα τέταρτο (27%) του γαλλικού πληθυσμού θεωρεί ότι η κυβερνητική δράση για την καταπολέμηση του σεξισμού και της σωματικής, λεκτικής και σεξουαλικής επιθετικότητας είναι επαρκής.

Πέντε εκατομμύρια φυλλάδια πρόκειται να διανεμηθούν έως το τέλος του καλοκαιριού. Η διανομή πρόκειται να γίνει από τις αστυνομικές αρχές, σε όλους τους δρόμους και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Ο στόχος της καμπάνιας είναι να υπενθυμίσει «στον καθένα και την καθεμιά τις κινήσεις που πρέπει να κάνει όταν γίνεται μάρτυρας ή πέφτει θύμα επίθεσης».

Το φυλλάδιο περιλαμβάνει έναν κωδικό QR που παραπέμπει στον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών, όπου ο καθένας μπορεί να καταγγείλει περιστατικά και να επικοινωνήσει ηλεκτρονικά με αστυνομικούς οποιαδήποτε ώρα.

Η εκστρατεία πρόληψης δίνει επίσης συστάσεις προς τις γυναίκες σε περίπτωση επίθεσης σε δημόσιο χώρο: να κάνουν θόρυβο, να ειδοποιούν τους παρευρισκόμενους όποτε είναι δυνατόν, να ειδοποιούν την αστυνομία το συντομότερο δυνατό και να καταγγέλλουν το περιστατικό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments