«Αν η αποστολή της Κίμπερλι Γκιλφόιλ ως πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Ελλάδα είναι να αντιμετωπίσει την Κίνα, το κλείσιμο αυτού του προξενείου θα της προσέφερε μία αδύνατη αποστολή (σ.σ.: Mission Impossible)», πρόσθεσε ο ίδιος.
Οπως έγραφε σήμερα η «Κ» στη στήλη Εντος και Εκτός η Τζιν Σαχίν, μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος και στέλεχος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας, χθες, με αφορμή το σχέδιο της κυβέρνησης Τραμπ να κλείσει 27 διπλωματικές αποστολές στον κόσμο, διερωτήθηκε πώς είναι δυνατόν, ενώ η Κίνα επεκτείνει το διπλωματικό της αποτύπωμα, η Αμερική να «υποχωρεί από τη διεθνή σκηνή».
Μάλιστα, για να ενισχύσει το επιχείρημά της αναφέρθηκε στο σχέδιο –όπως είπε– της κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ να κλείσει συνολικά 27 αποστολές ανά την υφήλιο. Οι περισσότερες από αυτές βρίσκονται στην Ευρώπη και ανάμεσά τους φιγουράρει και το γενικό προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη.
Στην ίδια λίστα περιλαμβάνονται η πρεσβεία των ΗΠΑ στο Λουξεμβούργο αλλά και μεγάλα προξενεία, όπως αυτά των ΗΠΑ στο Εδιμβούργο, στο Στρασβούργο, στη Μασσαλία, στη Φλωρεντία, στη Λυών κ.ά. Αν και είναι πασιφανές ότι η Ουάσιγκτον αναζητεί τρόπους να μειώσει τις περιττές δαπάνες, δεν είναι καθόλου σαφές πώς αυτό θα δρομολογηθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.
Πηγή: pagenews.gr