Ελλάδα

Ρόδος – Παιδί: Νέα σύλληψη και δίκη γονέων που δεν έστελναν το κορίτσι τους στο σχολείο

Ρόδος – Παιδί: Νέα σύλληψη και δίκη γονέων που δεν έστελναν το κορίτσι τους στο σχολείο
Ρόδος - Παιδί: Αυξάνονται τα περιστατικά με τις συλλήψεις γονέων που αρνούνται να στείλουν τα ανήλικα τέκνα τους στο σχολείο.

Σε δίκη παραπέμφθηκαν από την Εισαγγελία της Ρόδου το απόγευμα της Τετάρτης 26 Ιανουαρίου οι γονείς ενός ανήλικου 12χρονου κοριτσιού, 49 και 47 ετών, που συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου διότι δεν την έστελναν στο σχολείο το Παιδί. Παρόμοια υπόθεση καθώς αρνητές γονείς δεν αφήνουν τα πέντε παιδιά τους να πάνε σχολείο. Ρόδος - Παιδί

Υποστηρίζουν ότι το παιδί έχει προβλήματα υγείας

Ειδικότερα, το απόγευμα της 26ης Ιανουαρίου 2022 οι αρνητές γονείς επισκέφτηκαν την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου για να εξεταστούν στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου για παράβαση του νόμου περί υποχρεωτικότητας φοίτησης στο νηπιαγωγείο, στο δημοτικό σχολείο και στο γυμνάσιο.

Εξεταζόμενοι υποστήριξαν ότι λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και προβλημάτων υγείας της κόρης τους αποφάσισαν να μην την στείλουν φέτος στο σχολείο αλλά ούτε και σκέφτονται να την στείλουν για φοίτηση στο δημοτικό σχολείο, όπως αναφέρει η dimokratiki.gr.

Ρόδος - Παιδί

Άλλη μια παρόμοια υπόθεση

Να τονιστεί ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα δικαστεί από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου ο πατέρας ενός 10χρονου αγοριού που συνελήφθη πρώτος διότι και εκείνος δεν του επέτρεπε να πάει σχολείο.

Κατηγορούμενη ήταν και η σύζυγος του και μητέρα του παιδιού αλλά η υπόθεση διαχωρίστηκε για εκείνη και παραπέμφθηκε σε ρητή δικάσιμο την 4η Μαρτίου 2022.

Το Δικαστήριο αναμένει βεβαίωση ότι το παιδί έχει ξεκινήσει εκ νέου την φοίτηση του στο σχολείο, όπως είχαν πει ότι θα πράξουν οι γονείς κατά την διάρκεια της απολογίας τους.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments