Διεθνή

Taylor Swift: Οι καταγγελίες της και το “κύμα” υποστήριξης στο Twitter

Taylor Swift: Οι καταγγελίες της και το “κύμα” υποστήριξης στο Twitter
Όλο και κλιμακώνεται η διαμάχη της Taylor Swift με την πρώην δισκογραφική εταιρεία της.

Taylor Swift: Η τραγουδίστρια είχε εκφράσει καθαρά την αντίθεσή της το καλοκαίρι στην πώληση του καταλόγου της στον επιχειρηματία και μάνατζερ Scooter Braun, ως μέρος της συμφωνίας του τελευταίου με τον Scott Borchetta για την εξαγορά της ‎Big Machine Label Group. Η Taylor Swift προκάλεσε τριγμούς στη μουσική βιομηχανία ανακοινώνοντας στη συνέχεια την πρόθεσή της να ηχογραφήσει ξανά το σύνολο της δισκογραφίας της, ώστε να έχει την κυριότητα και τον έλεγχο των τραγουδιών της, από τη στιγμή που δεν της επετράπη να αγοράσει η ίδια τα δικαιώματα του προσωπικού καταλόγου της.

Η πλευρά των Braun και Borchetta δεν αντέδρασε άμεσα στην απόφαση της 29χρονης pop star να επιστρέψει στο στούντιο, όμως ανέλαβε δραστικά μέτρα λίγες ημέρες πριν η Taylor Swift ανέβει στη σκηνή των American Music Awards 2019 για να βραβευθεί ως «Καλλιτέχνης της Δεκαετίας». Η αστέρας της pop αποκάλυψε με ανάρτησή της στα κοινωνικά δίκτυα ότι η Big Machine Records της απαγορεύει να τραγουδήσει τα τραγούδια που κυκλοφόρησε στο πλαίσιο της συνεργασίας τους από το 2006 έως το 2017, δηλαδή ολόκληρο το ρεπερτόριό της πλην του πρόσφατου άλμπουμ «Lover» που κυκλοφόρησε σε συνεργασία με τη Republic Records της Universal Music Group.

Στον αέρα οι συναυλίες της

Έτσι, η διεξαγωγή όλων των προγραμματισμένων εμφανίσεων και συναυλιών της τραγουδίστριας είναι στον αέρα, σύμφωνα με την ίδια. «Πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι τα American Music Awards θα με τιμήσουν με το Βραβείο Καλλιτέχνης της Δεκαετίας στη φετινή τελετή. Σχεδιάζω να παρουσιάσω στο show ένα medley των τραγουδιών μου από ολόκληρη τη δεκαετίας», γράφει η Taylor Swift.

«Ο Scott Borchetta και ο Scooter Braun λένε τώρα ότι δεν μου επιτρέπεται να τραγουδήσω τα παλιά μου τραγούδια στην τηλεόραση επειδή ισχυρίζονται ότι θα τα ηχογραφήσω ξανά πριν την περίοδο που θα μου επιτραπεί, τον επόμενο χρόνο», αποκαλύπτει.

«Επιπλέον – και αυτό δεν ήταν ο τρόπος που είχα προγραμματίσει να σας πω πω αυτά τα νέα – το Netflix έχει δημιουργήσει ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή μου τα τελευταία χρόνια. Οι Scott και Scooter έχουν αρνήθηκαν τη χρήση της παλαιότερης μουσικής μου ή του υλικού για αυτό το έργο, παρόλο που δεν υπάρχει καμία αναφορά οπουδήποτε στην ταινία σε κανέναν τους ή στην Big Machine Records», προσθέτει.

«Ο Scott Borchetta είπε στην ομάδα μου ότι θα μου επιτρέψουν να χρησιμοποιήσω τη μουσική μου μόνο αν κάνω αυτά τα πράγματα: Εάν συμφωνήσω να μην ηχογραφήσω ξανά ολόιδιες εκδοχές των τραγουδιών μου το επόμενο έτος (κάτι που μου επιτρέπεται νόμιμα να κάνω και ανυπομονώ). Επίσης είπε την ομάδα μου ότι πρέπει να σταματήσω να μιλάω γι’ αυτόν και τον Scooter Braun», περιγράφει.

“Βασικά, να είσαι καλό κοριτσάκι και να κλείσεις το στόμα σου”

Η Taylor Swift αναφέρει ότι δημοσιεύει τα γεγονότα επειδή θέλει να βοηθήσει άλλους καλλιτέχνες να αποφύγουν μια παρόμοια μοίρα: «Το μήνυμα που μου στάλθηκε είναι πολύ σαφές. Βασικά, να είσαι καλό κοριτσάκι και να κλείσεις το στόμα σου ή θα τιμωρηθείς», υπογραμμίζει. «Αυτό είναι ΛΑΘΟΣ. Κανένας από αυτούς τους άνδρες δεν συμμετείχε στη δημιουργία αυτών των τραγουδιών. Δεν έκαναν τίποτα για να δημιουργήσουν τη σχέση που έχω με τους οπαδούς μου. Έτσι, αυτό είναι το σημείο όπου ζητώ τη βοήθειά σας», συνεχίζει.

«Παρακαλώ, αφήστε τον Scott Borchetta και τον Scooter Braun να μάθουν πώς αισθάνεστε γι’ αυτό. Ο Scooter διαχειρίζεται επίσης αρκετούς καλλιτέχνες που πραγματικά πιστεύω ότι νοιάζονται για άλλους καλλιτέχνες και το έργο τους. Ζητήστε τους για βοήθεια σχετικά με αυτό. Ελπίζω ότι ίσως μπορούν να μιλήσουν με λογική στους άνδρες που ασκούν τυραννικό έλεγχο σε κάποιον που απλά θέλει να παίξει τη μουσική που έγραψε», συμπληρώνει η pop star.

«Θέλω μόνο να μπορώ να τραγουδώ τη μουσική μου. Προσπάθησα να το καταφέρω ιδιωτικά μέσα από την ομάδα μου, αλλά δεν μπόρεσα να επιλύσω τίποτα. Αυτή τη στιγμή είναι ένα ερωτηματικό η εμφάνισή μου στα AMAs, στο ντοκιμαντέρ του Netflix και σε οποιαδήποτε άλλη εκδήλωση που σχεδιάζω να να εμφανιστώ μέχρι το Νοέμβριο του 2020», καταλήγει στο μήνυμά της.

Τα κοινωνικά δίκτυα κατακλύστηκαν από χιλιάδες μηνύματα υποστήριξης προς την Taylor Swift από τους θαυμαστές της, ενώ η ετικέτα #IStandWithTaylor (Υποστηρίζω την Taylor) έγινε κορυφαίο θέμα στο Twitter.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments