Αχμέντ Χασάν

Αχμέντ Χασάν
Ο Αχμέντ Χασάν Μαγκούμπ Αμπντελμονεΐμ (λατινικά: Ahmed Hassan Mahgoub Abdelmoneim, 5 Μαρτίου 1993), γνωστός και ως Κούκα ή Κόκα, είναι Αιγύπτιος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, που αγωνίζεται ως επιθετικός στην Εθνική Αιγύπτου και στη Σούπερ Λίγκα και στην Μπράγκα. Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην πορτογαλική Ρίο Άβε, στην οποία υπήρξε και μέλος των ακαδημιών της για […]

Ο Αχμέντ Χασάν Μαγκούμπ Αμπντελμονεΐμ (λατινικά: Ahmed Hassan Mahgoub Abdelmoneim, 5 Μαρτίου 1993), γνωστός και ως Κούκα ή Κόκα, είναι Αιγύπτιος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, που αγωνίζεται ως επιθετικός στην Εθνική Αιγύπτου και στη Σούπερ Λίγκα και στην Μπράγκα.

Ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην πορτογαλική Ρίο Άβε, στην οποία υπήρξε και μέλος των ακαδημιών της για έναν χρόνο. Το επαγγελματικό του ντεμπούτο το έκανε το 2012 και παρέμεινε εκεί έως και το 2015, σκοράροντας 24 γκολ σε 66 αγώνες πρωταθλήματος. Το 2015, πήρε μεταγραφή στην Μπράγκα, με την οποία έχει πετύχει έως τώρα 17 γκολ σε 57 αγώνες πρωταθλήματος. Το 2018, αγωνίστηκε ως δανεικός στον Ολυμπιακό Πειραιώς.

Από το 2011, ξεκίνησε να αγωνίζεται και στις μικρές ομάδες της Εθνική Αιγύπτου. Αρχικά στην U17 και αργότερα στην U20 και U23. Το 2013, έκανε και το ντεμπούτο του με την Εθνική Ανδρών, στην οποία έχει συμμετάσχει 15 φορές, πετυχαίνοντας 5 γκολ. Υπήρξε βασικός στέλεχος της ομάδας, στο Αφρικανικό Κύπελλο, του 2017, όπου η Αίγυπτος έφτασε έως και τον τελικό.

Αχμέντ Χασάν σχετικές ειδήσεις: