Πολιτική

Αλέξης Τσίπρας – Κριστίν Λαγκάρντ: Συνάντηση για χρέος και μεταρρυθμίσεις στο Νταβός

Αλέξης Τσίπρας – Κριστίν Λαγκάρντ: Συνάντηση για χρέος και μεταρρυθμίσεις στο Νταβός
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε σήμερα συνάντηση με την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός.

Ο Αλέξης Τσίπρας και η Κριστίν Λαγκάρντ συναντήθηκαν στο Νταβός με βασικό θέμα το ζήτημα του χρέους.

Σε tweet η επικεφαλής του Ταμείου ανέφερε: «Συναντήθηκα με τον Αλέξη Τσίπρα και τον συνεχάρη για την πρόοδο των ελληνικών μεταρρυθμίσεων. Συμφωνήσαμε να συνεργαστούμε για τους κοινούς στόχους για την ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων και την εξασφάλιση ελάφρυνσης του χρέους από τους Ευρωπαίους εταίρους, τα οποία είναι ουσιαστικής σημασίας για τη βιώσιμη ανάπτυξη».

Στις φωτογραφίες του Αλέξη Τσίπρα και της Κριστίν Λαγκάρντ πριν την συνάντηση τους, ξένοι δημοσιογράφοι σχολίασαν μέσω tweets ότι αμφότεροι είναι πολύ ευδιάθετοι και αρκετά χαμογελαστοί μπροστά στις κάμερες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η προηγούμενη φορά που συναντήθηκε ο πρωθυπουργός με την διευθύντρια του ΔΝΤ ήταν στα μέσα του περασμένου Οκτωβρίου, στα γραφεία του Ταμείου στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στις ΗΠΑ.

Ο πρωθυπουργός με αυτή τη συνάντηση ολοκληρώνει το τριήμερο πρόγραμμα του πρωθυπουργού στο Νταβός, στο πλαίσιο ή και στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Νωρίτερα ο κ. Τσίπρας είχε συνάντηση με τον Πιέρ Μοσκοβισί. Σε πολύ θετικό κλίμα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, έγινε η συνάντηση και επίσης γνωστοποιήθηκε ότι ο κ. Μοσκοβισί θα επισκεφθεί την Αθήνα στις 8 Φεβρουαρίου.

Οι συναντήσεις Τσίπρα με Λαγκάρντ και Μοσκοβισί, έρχονται μόλις μερικά εικοσιτετράωρα μετά την ολοκλήρωση της γ’ αξιολόγησης το βράδυ της περασμένης Δευτέρας και ενώ η χώρα, έπειτα και από αυτή την εξέλιξη, εισέρχεται ουσιαστικά σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο εξάμηνο, όπως έχει επισημάνει η κυβέρνηση, σε ό,τι αφορά στην εξεύρεση απαντήσεων για το μεταμνημονιακό καθεστώς εποπτείας της ελληνικής οικονομίας, αλλά και την περαιτέρω συγκεκριμενοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για το χρέος.

Διαβάστε επίσης: Αλέξης Τσίπρας – Πιέρ Μοσκοβισί: Τετ α τετ στο Νταβός για χρέος και έξοδο στις αγορές

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments