Διεθνή

Ανησυχία του Λαϊκού Κόμματος για τον διάδοχο του Σουλτς στο ΕΚ

Ανησυχία του Λαϊκού Κόμματος για τον διάδοχο του Σουλτς στο ΕΚ
Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο υποψηφιότητας του για τη θέση του προέδρου ο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Την έντονη ανησυχία του Λαϊκού Κόμματος για το διάδοχο του Μάρτιν Σουλτς στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ κατά τη διάρκεια έκτακτης συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το πρωί της Πέμπτης από το Στρασβούργο.

Ο Βέμπερ χαιρέτησε την έως τα τώρα προσφορά του Μ. Σουλτς στο ΕΚ, ο οποίος έχει πετύχει κατά τη διάρκεια της 5ετούς προεδρίας του, “την ενίσχυση και τη δύναμη της φωνής του ΕΚ”.

“Τώρα θα πρέπει να συμβάλουμε στη διατήρηση των κεκτημένων” είπε ο επικεφαλής των χριστιανοδημοκρατών, ” και το ΕΛΚ είναι αποφασισμένο να συνεργασθεί με τις άλλες πολιτικές ομάδες προκειμένου να αξιοποιήσουμε περαιτέρω το έργο που μας άφησε ο Μ. Σουλτς” τόνισε.

Ανακοίνωσε ότι η Ομάδα του θα ανακοινώσει το δικό της υποψήφιο για την προεδρία του ΕΚ κατά τη Σύνοδο του Δεκεμβρίου.

Σε επανειλημμένες ερωτήσεις εάν προτίθεται και ο ίδιος να είναι υποψήφιος, απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι περιμένει να δει τις προτάσεις και των άλλων ομάδων όπως αυτής των Πρασίνων. Ο δε βασικός του στόχος είναι να υπάρξει συναίνεση ανάμεσα στις δημοκρατικές ομάδες για έναν ικανό υποψήφιο.

“Το 1/3 των ευρωβουλευτών είναι λαϊκιστές, πράγμα που προβληματίζει το ΕΚ” δήλωσε. ” Είναι απαραίτητος ο διάλογος για να αποφευχθεί η επιρροή των εξτρεμιστών” υπογράμμισε.

“Οι Ευρωπαίοι πολίτες έχουν αναθέσει με τους ψήφους τους μια αποστολή στο ΕΛΚ, είναι σήμερα η μεγαλύτερη ομάδα στο ΕΚ” κατέληξε ο Μ. Βέμπερ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments