Policy Briefs

Ευρωεκλογές: Αντιμέτωπος με «κόκκινη κάρτα» ο Ρούτε λόγω συνεργασίας με ακροδεξιά

Ευρωεκλογές: Αντιμέτωπος με «κόκκινη κάρτα» ο Ρούτε λόγω συνεργασίας με ακροδεξιά

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters.com

Με αποκλεισμό από την ευρωπαϊκή πολιτική ομάδα των φιλελεύθερων «Renew Europe» απειλείται πλέον το ολλανδικό κόμμα VVD.

Με αποκλεισμό από την ευρωπαϊκή πολιτική ομάδα των φιλελευθέρων «Renew Europe» απειλείται πλέον το ολλανδικό κόμμα VVD του απερχόμενου πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε, λόγω της συμφωνίας για σχηματισμό κυβέρνησης με το ακροδεξιό κόμμα PVV του Χερτ Βίλντερς.

Την «κόκκινη» κάρτα στους Ολλανδούς φιλελευθέρους έδειξε ήδη η επικεφαλής υποψήφια της λίστας των φιλελευθέρων στις ευρωπαϊκές εκλογές Βαλερί Αγιέ, που κάλεσε μάλιστα σε συνάντηση των κομμάτων, που απαρτίζουν το Renew στις 10 Ιουνίου, αμέσως μετά τις εκλογές.

«Το PVV είναι ακριβώς αντίθετο από όσα υπερασπιζόμαστε σχετικά με τις αξίες του κράτους δικαίου, το κλίμα, την οικονομία και την πορεία προς την Ευρώπη. Μια συμφωνία με ένα τέτοιο κόμμα σημαίνει ότι αφήνουμε κατά μέρος τις αξίες που κρατούμε», σημείωσε σε σχετική ανακοίνωσή της. «Συμβιβασμός με την άκρα Δεξιά δεν είναι αποδεκτός» τόνισε η Αγιέ.

Την ίδια «γραμμή» υιοθέτησε και το έτερο φιλελεύθερο κόμμα της Ολλανδίας, το D66. Οι Σοσιαλιστές, Πράσινοι, Φιλελεύθεροι και Αριστεροί άλλωστε ήδη υπέγραψαν κοινό μανιφέστο στις 8 Μαΐου με το οποίο απορρίπτουν κάθε συνεργασία με ακροδεξιά ή υπερδεξιά κόμματα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments