Πολιτική

ΝΔ: “Παράθυρο” Φορτσάκη για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ

ΝΔ: “Παράθυρο” Φορτσάκη για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ
Έμμεση αναφορά του βουλευτή Επικρατείας κατά των πρόωρων εκλογών.

Κόντρα στη γραμμή της ηγεσίας της ΝΔ για άμεση διενέργεια εκλογών και ένα υπέρ ενός μικρού “ανοίγματος” για συνεργασία της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο Γιώργος Φορτσάκης, μιλώντας την Πέμπτη στο ρ/σ της Θεσσαλονίκης North.

“Όλα θα κριθούν από το πώς θα πάει η αξιολόγηση. Εάν μπορέσει να κλείσει. Η χώρα θα προχωρήσει σε μία κατάσταση σαν τη σημερινή. Δε θα μπορέσει να βγει η οικονομία από το πρόβλημά της. Θα μπούμε στην ποσοτική χαλάρωση, όπως ελπίζω πραγματικά να μπούμε, αλλά ούτε αυτό θα είναι αρκετό για να πάρει η οικονομία μπροστά. Είναι αδύνατο να μπει η οικονομία σε ανάπτυξη, εάν δεν προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις. Ακόμα κι αν πετύχει η αξιολόγηση, που το εύχομαι πραγματικά και το ελπίζω, θα έχουμε πάλι τεράστιες δυσκολίες. Είναι επείγον να λάβει η χώρα αποφάσεις και να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις. Ακόμα κι αν το χρέος εξαφανιζόταν, με τα μυαλά που έχει η κυβέρνηση πάλι δε θα ερχόταν κανείς να επενδύσει”, σημείωσε ο κ. Φορτσάκης.

“Οι κυβερνήσεις πρέπει να έχουν τροχιά που προβλέπει το Σύνταγμα. Δηλαδή τετραετίας. Η κατάσταση είναι σε δύσκολο σημείο. Ο κ. Μητσοτάκης ζητάει εκλογές, γιατί πιστεύει πως το κόστος των εκλογών είναι μικρότερο από το να παραμείνουμε στην αδράνεια. Δημοσκοπικά, το 38% των πολιτών καταγράφουν επιθυμία για εκλογές. Μόνο το 20% επιθυμεί να παραμείνει η κυβέρνηση στη θέση της. Υπάρχει στροφή του εκλογικού σώματος προς την κατεύθυνση της αλλαγής. Μακάρι η κυβέρνηση να βάλει μυαλό και να μην πάμε σε εκλογές, αλλά δεν το βλέπω να γίνεται αυτήν την ώρα”, συμπλήρωσε.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε πως ο κ. Μητσοτάκης, όταν κληθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, θα τηρήσει αυτά που λέει και η Νέα Δημοκρατία θα αποδειχθεί ειλικρινής. “Η ΝΔ θα πρέπει να πάρει αποφάσεις, αμέσως μόλις έρθει στην εξουσία, επιδιώκοντας την ευρύτερη δυνατή συναίνεση των κομμάτων του ευρωπαϊκού τόξου”, είπε και ερωτηθείς εάν η παράταξη θα μπορούσε να συγκυβερνήσει με τα άλλα κόμματα του ευρωπαϊκού τόξου, τόνισε: “Η ΝΔ θα μπορούσε και θα πρέπει να το κάνει. Η ΝΔ κατά τη δική μου άποψη, θα ήταν ανοιχτή ακόμα και στη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορούσε να μπει σε μια προοπτική των μεταρρυθμίσεων και της αλλαγής αλλά δυστυχώς δεν το κάνει”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments